Financieel wanbeheer Brusselse brandweer
nood aan onderzoekscommissie blijft

Vandaag werd in het Brussels Parlement staatssecretaris Jodogne aan de tand gevoeld over het financiŽle wanbeheer bij de Brusselse brandweer. Alhoewel de feiten die door een audit van het Rekenhof werden blootgelegd zeer ernstig en met verstrekkende gevolgen zijn, blijkt dat het gesjoemel met aanbestedingen nog maar het topje van de ijsberg is.

Aan de top van de DBDMH heerst er een sfeer van normvervaging die zwaar weegt op de dagelijkse werking van de brandweerdiensten, en dit tot grote frustratie van de gewone brandweermannen die hun taak wel met de nodige trots en ernst uitvoeren. De beweringen van staatssecretaris Jodogne en de top van de DBDMH als zijn de onregelmatigheden een erfenis uit het verleden (in casu een vorige legislatuur) kloppen dan ook helemaal niet.

Daarom blijft het Vlaams Belang achter de eis staan om een onderzoekscommissie naar onregelmatigheden binnen de dienst op te richten. Los daarvan zal het Vlaams Belang de komende weken en maanden middels een hele reeks aan interpellaties en vragen nog heel wat andere problemen en onregelmatigheden aan de top van de DBDMH blootleggen, die in het rapport van het Rekenhof niet aan bod komen.

Dominiek Lootens, Fractievoorzitter Brussels Parlement

13 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx