Opnieuw rellen in Brussel
Vlaams Belang eist harde aanpak en immigratiestop

Naar aanleiding van de nieuwe opstoten in Brussel herhaalt het Vlaams Belang zijn pleidooi om vrijdag een spoedzitting bijeen te roepen in het Brussels parlement. Opnieuw zijn in het centrum van Brussel agenten geconfronteerd met opgehitste en agressieve jongeren van allochtone origine. Nadat eerder een trein vanuit Walibi geterroriseerd werd, bussen van De Lijn werden bekogeld met projectielen en zaterdag een niets ontziende meute allochtone jongeren slag leverde tegen onze agenten en weerloze brandweerlui belaagden, is dit de druppel die de tot aan de rand gevulde emmer definitief doet overlopen.

Het moet nu eindelijk maar eens gedaan zijn met de vrijblijvende aankondigingspolitiek en het steriele, oeverloze geëmmer over participatie, inclusie, en ga zo maar door.

De feiten waarmee onze hoofdstad al jaren geconfronteerd wordt, zijn intussen genoegzaam bekend en moeten bij naam genoemd worden: ze zijn onlosmakelijk verbonden met en het rechtstreekse gevolg van een veel te laks immigratiebeleid en dito veiligheidsbeleid.

Het staat iedereen vrij nog jaren te wauwelen over de ‘dieperliggende oorzaken’ van het criminele gedrag van bepaalde ‘jongerengroepen’, maar over één zaak kan niet langer geredetwist worden: veiligheid, recht en orde in onze straten moeten nu hersteld worden. Daarom moet onmiddellijk werk gemaakt worden van de fusie van de zes Brusselse politiezones, een lik-op-stuk-beleid én last but not least het afnemen van de nationaliteit van diegenen die dit land hebben uitgekozen tot favoriet actieterrein voor het voeren van een stadsguerrilla.

Om te vermijden dat het Brusselse multiculturele kruitvat morgen helemaal ontploft, moet tenslotte ook werk gemaakt worden van een daadwerkelijke immigratiestop.

Bob De Brabandere, Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19
Dominiek Lootens, fractievoorzitter Brussel Parlement


15 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx