Houdbaarheidsdatum Brusselse regering overschreden
Motie van vertrouwen Brusselse regering

Het Vlaams Belang heeft vandaag tegen de vertrouwensmotie gestemd, die door minister-voorzitter Vervoort werd ingediend.

Verwijzend naar de schandalen bij Samusocial verklaarde Vlaams Belang fractievoorzitter Dominiek Lootens : ďOrkaan Yvan en orkaan Pascale hebben zware en onherstelbare schade aangericht. En net zoals in de CaraÔben zijn ook in Brussel de armen uit de samenleving de grootste slachtoffers. De fundamenten van de Brusselse regering in het bijzonder en van de politiek in het algemeen zijn zeer wankel geworden. Dat terwijl het gevoerde beleid nu al eufemistisch gesteld bijzonder pover was.Ē

De Vlaams-nationalistische partij vreest ervoor dat deze regering van lammen en kreupelen de komende twee jaar in verspreide slagorde zal verder strompelen, richting de verkiezingen van 2019; en dat er tot dan niet in het belang van de Brusselaars, maar in het eigenbelang en het partijbelang zal geregeerd worden. Met de huidige regering Vervoort wordt het voor velen uit de meerderheid enkel een politiek van electoraal gewin en zelfs electoraal overleven, terwijl Brussel voor enorme uitdagingen staat die een daadkrachtig bestuur met visie en met durf vereisen.

De coup de thÍatre die Vervoort vandaag met zijn vertrouwensmotie opvoerde, is dan ook niet meer dan een mistgordijn dat nauwelijks kan verhullen dat de huidige regering haar houdbaarheidsdatum heeft overschreden!

Stijn Hiers, Fractiesecretaris

20 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx