Etterbeek vordert huizen om de bezetter te huisvesten
Burgemeester Vincent De Wolf (LB-MR) van Etterbeek heeft een leegstaand rusthuis in zijn gemeente opgevorderd om de groep van een 80-tal sans-papiers (zonder papieren, illegale criminelen dus) te huisvesten die sinds vrijdag in de sporthal van de gemeente logeren. De groep, die zichzelf de ďVoix des Sans-PapiersĒ noemt en de voorbije jaren verschillende leegstaande gebouwen heeft gekraakt, wou vrijdag een ander leegstaand gebouw in Etterbeek bezetten, maar dat werd hen door de burgemeester verboden omdat het gebouw te gevaarlijk was.

De groep wou een leegstaand schoolgebouw in de Haernestraat bezetten, maar op basis van een rapport van de gemeentediensten dat vaststelde dat er instortings- en brandgevaar was en dat het gebouw niet aan de nodige hygiŽne- en sanitaire vereisten voldeed, stelde burgemeester De Wolf zijn veto tegen die bezetting. Hij bood de groep wel aan tot zondagavond in de gemeentelijke sporthal te verblijven terwijl een andere oplossing werd gezocht. De groep sans-papiers en de mensen en verenigingen die hen steunen, gingen op dat aanbod in.

Die oplossing werd gevonden door de opvordering van een ander leegstaand gebouw, aan de Oudergemlaan, zo meldt de gemeente Etterbeek. Het gaat om een voormalig rusthuis dat binnenkort zou gerenoveerd worden, maar dat volgens de gemeentediensten bewoonbaar is. De groep sans-papiers zou er kunnen blijven tot 15 september, datum waarop het bevel tot opvordering een einde neemt.

Burgemeester Vincent De Wolf stapte zondagnamiddag met dat voorstel naar de groep sans-papiers, die er graag op inging.

"Wij zijn zeer tevreden met dit voorstel en met het gebouw en zijn de burgemeester dankbaar dat hij dit initiatief heeft genomen", zegt een woordvoerder. "Het is een primeur in BelgiŽ dat een burgemeester een privťgebouw opvordert om zogenaamde sans-papiers onderdak te bieden. Wij hopen dat andere burgemeesters dit voorbeeld volgen."

Je moet ze op een boot zetten en bij LibiŽ voor de kust in zee gooien.

Bron : fenixx.org via HLN

Geweldig, een PRIVE gebouw opvorderen om mensen te huisvesten die hier ILLEGAAL zijn. Zoiets moet toch wel kunnen met al dat extreem links politiek denken ! Wat zouden de rechters denken moest de wettige eigenaar van het rusthuis dit aanvechten voor de rechtbank.

Het enige wat volgens de wet kan is die mensen asap het land uitzetten, maar ze doen net het omgekeerde. Een echte schande! Zo iemand zal NOOIT mijn burgemeester zijn, hij is die sjerp gewoon onwaardig '

Apropos, waarom stelt die burgemeester zijn huis en die van zijn familieleden niet ter beschikking van die zogenaamde sukkelaars ?

Zorg eens eerst voor je eigen mensen die het nodig hebben en dat zijn er meer dan je denkt. Het zijn zij die belastingen en andere boetes betalen om je dorp in leven te houden en niet die zogenaamde asielzoekers.

Karel Blockx

24 juli 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx