Strafstudie voor VB-betoger, gunstmaatregel voor klimaatspijbelaars
Niet alle spijbelaars met goede bedoelingen zijn gelijk voor het schoolreglement. Dat mocht een leerling van het Vrij en Technisch Instituut (VTI) te Lier ondervinden. Terwijl andere leerlingen spijbelden voor het klimaat, nam hij deel aan een tegenbetoging van Vlaams Belang tegen ideologie op school. Maar waar de klimaatspijbelaars er met een alternatieve straf vanaf kwamen, kreeg deze jongen een strafstudie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Twee weken geleden organiseerden de lagere scholen van Lier een gezamenlijke klimaatactie rond de Lierse stadsvesten. Maar niet alle leerlingen namen daaraan deel. Wolf, een scholier van het VTI, liep mee in de tegenbetoging van Vlaams Belang en Voorpost Kempen, die de straat op kwamen onder het motto “Laat kinderen spelen, niet manifesteren”.

Gunstmaatregel

“Voor onze zoon was de manipulatie en indoctrinatie van een aantal Lierse schooldirecties, die kleuters en kinderen van de lagere scholen uit de klaslokalen haalden om ze verplicht te laten manifesteren om een linkse politieke agenda door te drukken, meer dan een brug te ver”, zeggen de ouders van Wolf, Stuie Bollansée en Katja Schoenmakers.

“Voor dat spijbelen kreeg onze zoon in eerste instantie een straf opgelegd om gedurende twee dagen de speelplaats op te kuisen na het laatste schooluur”, zeggen ze. “Drie dagen later ontvingen we echter een mail dat de directie beslist had dat onze zoon geen gebruik kon maken van de ‘gunstmaatregel’ en hij er nog een strafstudie bovenop kreeg. De directie gaf mee begrip te hebben voor leerlingen die spijbelen om in Brussel te gaan betogen en dus daarom van een gunstmaatregel kunnen genieten.”

“Hiermee gaat de directie van VTI Lier haar boekje te buiten”, vinden de ouders. “Een schooldirectie die sancties geeft naargelang je mening overeenkomt met die van de directie en zo het eigen denken en zoeken van jongeren de kop indrukt, staat mijlenver af van wat we in 2019 van schooldirecties mogen verwachten.”

Reactie van de school en het Katholiek Onderwijs

De directrice van de school, Carine Peeters, wou niet inhoudelijk reageren, maar zei dat de school “bereid is om nogmaals met de ouders in gesprek te gaan om ons sanctioneringsbeleid rond spijbelen te verduidelijken”. De directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs, Lieven Boeve, daarentegen, liet al verstaan dat hij geen probleem heeft met het beleid van de school. “Deelnemen aan een politieke manifestatie van een politieke partij is anders dan aan een klimaatmars deelnemen”. Overigens betreurde hij “de politisering van het engagement van een aantal jongeren”.

Bron : sceptr.net door Dries De Backker

24 februari 2018

Ander nieuws


Copyright © 2004-2019 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx