Plotse piek in asielaanvragen
voor het eerst in 2,5 jaar weer meer dan 2.000

Het aantal asielzoekers die in ons land aankloppen, is vorige maand plots met 22% gestegen. Daarmee torent het aantal aanvragen voor de eerste keer in tweeënhalf jaar tijd weer boven de 2.000 uit.

In juni registreerde het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) nog 1.737 asielaanvragen, één maand later waren dat er 2.117. Het hoogste aantal sinds januari 2016 (2.842 dossiers). Een verklaring wil het CGVS nog niet geven, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) doet dat wél. “Er waren in juli dubbel zoveel aanvragen uit Guinee, Turkije en Palestina”, weet hij. “Verder zien we meer mensen die elders al geregistreerd werden of asiel aanvroegen.” Volgens de Dublin-procedure kan ons land hen terugsturen naar dat eerste ‘asielland’, maar dan moeten de autoriteiten daar wel willen meewerken.

Waar de meeste asielzoekers voorheen voet aan Europese wal zetten in Italië, is dat nu steeds vaker Spanje, zegt de staatssecretaris nog. De nieuwe rechtse Italiaanse regering voert een zeer strikt migratiebeleid, reddingsboten van ngo’s worden er geweerd. In Spanje stelt de nieuwe socialistische regering zich dan weer veel zachter op. “Het gevolg is dat de stroom zich heeft verlegd. Zo blijven we dweilen met de kraan open.” Francken grijpt de stijging aan om nogmaals te pleiten voor strengere Europese asielrichtlijnen.

Bron : HLN

Het wordt zo stilaan meer dan hoog tijd om onze grenzen terug te sluiten en een halt toe te roepen aan deze 'gelukzoekers'. We zitten terug in de hoogdagen van instroom en de 'stoere' staatssecretaris sluit asielcentra en sluist de 'hoogopgeleide' asielzoekers maar door naar de OCMW's.

Men zegt weleens dat een stem voor Vlaams Belang een verloren stem is, maar dan is een stem voor N-VA zeker een verloren stem. In de regering zitten, ja, met de nadruk op zitten en komt daarbij zakken vullen. Voor mij dan liever een verloren stem geven aan Vlaams Belang. Het is tenslotte deze partij die de taal van het volk durft te spreken.

De staatssecretaris van de partij 'verandering' zal ook nu zeker weer fel uithalen op twitter om zijn 'wanbeleid' te verdoezelen, veel geblaat en weinig wol.

Karel Blockx

07 augustus 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx