Allochtonen uit België teisteren populair Nederlands zwemmeer
De Galderse Meren, een populaire recreatieplas in het zuiden van Nederland, wordt al enkele weken geteisterd door agressieve allochtonen. Vrouwen worden er lastiggevallen en ondanks een verbod op vuur vanwege het brandgevaar wordt er volop gebarbecued en gerookt. Handhavers en buurtbewoners worden geïntimideerd of zelfs aangevallen.

De situatie bij de Galderse Meren, een recreatieplas nabij de Zuid-Nederlandse gemeente Breda, is al een tijdje onrustig. Vanwege haar ligging, vlakbij de Belgische grens, is het zwemmeer ook bijzonder populair bij allochtonen uit België, zo blijkt. Afgelopen vrijdag werd een nieuw dieptepunt bereikt. Handhavers en omwonenden zijn de penibele toestand beu en trekken aan de alarmbel. Ze stuurden een brief naar burgemeester Boaz Adank (VVD) om meer veiligheid te vragen.

Groepen allochtonen

Bezoekers van de recreatieplas hebben alsmaar vaker lak aan de regels, ondanks de duidelijke verbodsborden die op verschillende plaatsen in en rond het domein staan. Zo mogen er vanwege de droogte en het brandgevaar geen open vuren gemaakt worden. Toch wordt er volop gebarbecued en gerookt. Ook foutparkeerders zorgen voor veel overlast. Wanneer ze daar op aangesproken worden, intimideren ze buurtbewoners of parkeerwachters en worden ze agressief.

Handhavers of parkeerwachters durven echter geen bekeuringen meer te geven, uit angst voor vergelding. “Als je dat wel doet, staan ze zo met vijftien man om je heen. Maar je moet er toch wat van zeggen als barbecuen in een droge bosrand, met zijn allen rond de waterpijp zitten of als vrouwen worden lastig gevallen”, klinkt het. “Dan heb je meteen een grote mond.” Gemeentelijk handhaver Corné Taks bevestigt het probleem. “Er komt een ander soort publiek op de Galderse Meren. De sfeer is veranderd. Op drukke, warme dagen komen er vooral steeds meer groepen allochtone bezoekers uit België. Maar we zien sowieso meer buitenlandse kentekenplaten, Polen, Roemenen, Bulgaren. En ze willen allemaal op een paar centimeter van het water parkeren”, aldus Taks.

Burgemeester Boaz Adank noemt de schrijnende situatie “onacceptabel”. Hij dreigt met gebiedsverboden voor bezoekers die zich gewelddadig gedragen. “Wij accepteren dat niet. Van onze handhavers blijf je af! Bij geweld doen we meteen aangifte.” De gemeente bekijkt of de handhaver extra middelen kunnen krijgen, zoals pepperspray of een wapenstok. “Daarover praten we met politie en justitie.”

Bron : sceptr door Tom Lallemand

31 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx