Politicus aan de hemelpoort . . .
Op zekere dag wordt de leider van een bekende politieke partij op straat door een vrachtwagen aangereden en hij overlijdt ter plekke. Zijn ziel komt aan bij de hemelpoort (naar men aanneemt per ongeluk) en hij ontmoet daar de Heilige Petrus zelf. “Welkom in de hemel”, zegt Petrus. “Voordat je hier definitief komt, geloof ik dat we eerst een probleem moeten oplossen. Het komt namelijk maar zelden voor dat wij hier een politicus van zo´n hoge rang binnenkrijgen en we weten niet echt wat we met je aanmoeten.”

“Daarom zullen we het volgende doen: eerst ga je een dag kijken in de hel en daarna een dag in de hemel. Na die twee dagen kies je zelf waar je dan voor alle eeuwigheid wilt blijven.”

Petrus brengt de politicus naar de lift en ze gaan omlaag, lager, en nog lager, totdat ze bij de hel aankomen. De deuren gaan open en ze staan midden op een schitterend groene golfbaan. In de verte is een clubgebouw te zien. Daar ziet hij een hele hoop vrienden, die samen met hem in de politiek gezeten hebben. Ze zien er uitstekend gekleed en heel tevreden uit. Als ze hem in de gaten krijgen, komen ze aangelopen om hem te begroeten en al gauw worden herinneringen opgehaald aan de tijden dat ze zich aan de belastingbetalers verrijkten. Eerst spelen ze samen een partijtje golf en ´s avonds gaan ze gezellig in het clubhuis heerlijke kreeft eten. Ze brengen de nacht door met prachtige vrouwen die al hun wensen vervullen.

Satan zelf is er die avond ook en het blijkt dat hij eigenlijk heel aardig is. Er wordt gedanst, er worden moppen verteld en er wordt gedronken. De politicus amuseert zich geweldig en voordat hij er erg in heeft is het weer tijd om te gaan. Iedereen neemt hartelijk afscheid en hij stapt weer in de lift. De lift gaat omhoog, hoger, en nog hoger, totdat hij aan de hemelpoort komt, waar Petrus op hem wacht.

“Nu is het moment aangebroken om kennis te maken met de hemel”, zegt Petrus. Dus de volgende 24 uur zweeft de politicus van wolk naar wolk, daarbij een harp bespelend en zingend. Voor hij er erg in heeft, zijn de 24 uur om en komt Petrus hem weer opzoeken. “Zo”, zegt hij, “je hebt nu 24 uur in de hel en 24 uur in de hemel doorgebracht. Nu moet je kiezen in welke van de twee je tot in alle eeuwigheid wilt blijven.”

De man denkt even na en zegt: “Ik moet zeggen dat ik de hemel heel schitterend vond, maar ik geloof dat de hel me beter bevalt.” “Oké, je hebt dus gekozen”, zegt Petrus en brengt hem naar de lift. Ze gaan weer naar beneden, lager, nog lager, tot aan de poorten van de hel. Als de deuren van de lift opengaan, staat hij ineens midden in een troosteloze woestijn. De grond is bedekt met afval en uitwerpselen. Hij ziet zijn oude vrienden, maar nu gekleed in vodden. Ze zijn bezig met het inzamelen van vuilnis, dat ze in grote plastic zakken stoppen. De duivel komt er aan en grijpt hem bij zijn nekvel. “Ik snap er niks van”, stottert de politicus. “Gisteren stond ik hier met mooie vrouwen te praten, er was een schitterende golfbaan, we aten kreeft en we dansten… en nu is er alleen nog maar een troosteloze woestijn vol afval… en mijn vrienden zien er verschrikkelijk uit.”

De duivel kijkt hem aan, grijnst breed en zegt: “Gisteren voerden we nog campagne, vandaag heb je voor ons gekozen.”

In oktober is het aan jullie om te kiezen tussen hemel en hel.

Maar wees gerust, het Vlaams Belang doet niet mee aan loze beloftes


Karel Blockx

17 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx