Van Limburg tot West-Vlaanderen worden we weer “verrijkt”
Tijd voor andere tijden

Tijd voor een andere politiek !

Chiroleider (26) bijna doodgeslagen

Bij een massale vechtpartij op de Roeselaarse Batjes is zaterdagavond een 26-jarige Chiroleider uit Roeselare levensgevaarlijk gewond geraakt. Zes anderen kregen rake klappen. Vijf jongeren tussen 17 en 21 jaar uit Roeselare konden nog ’s nachts opgepakt worden en zitten in de cel.

Het was nog gezellig, zaterdagavond rond 22.30 uur op het terrasje van ’t Kaashoeveke langs de Ardooisesteenweg. De eerste zonovergoten Batjesdag naderde het einde toen een BMW met een vijftal jongeren erin plots langs de nadars op de weg wou rijden. Enkele Batjesgangers wezen hen erop dat de straat was afgesloten. “Meteen regende het verwijten”, vertelt uitbaatster Fabienne Cornillie (51) van ’t Kaashoeveke. “Uiteindelijk reed de auto toch door tot aan de nachtwinkel wat verderop. Maar nauwelijks enkele minuten later keerden die gasten met minstens tien terug. Ze kwamen uit twee richtingen op het terras af en begonnen in het wilde weg klanten op het terras klappen te geven. Ze hadden matrakken bij en hadden broeksriemen rond de vuisten gebonden om met de gesp te kunnen slaan. Een echte raid.”

Toestand fel verbeterd

Op het terras zat een vriendengroepje van Chiro ’t Trefferke. Zij probeerden de agressievelingen nog wat te bedaren maar dat had een averechts effect. Leider Wannes Steyaert kreeg een fikse slag waardoor hij met zijn hoofd achterover op de straat viel en meteen bewusteloos bleef liggen. “Mijn echtgenoot belde meteen de politie en ontfermde zich over Wannes”, vervolgt Fabienne. “Maar ook hij kreeg nog een stamp in het gezicht. Van zodra de bendeleden de zwaailichten van de MUG, ambulances en politie zagen, stoven ze weg.”

De tol van de vechtpartij bleek niet min. Wannes Steyaert liep een dubbele hersenvliesbloeding, een schedelbreuk en een zware hersenschudding op. Hij verkeerde een tijdlang in levensgevaar maar gisteren verbeterde zijn toestand zienderogen. Al herinnert hij zich niets meer van het voorval. Een ander slachtoffer verloor enkele tanden, iemand liep een kaakbreuk op. “Die uren onzekerheid waren ondraaglijk”, klinkt het bij moeder Ragnhild. “En waarom? Dit kan absoluut niet! Er zijn altijd idioten die de boel bederven. Mijn vertrouwen in de medemens heeft een serieuze deuk gekregen. Houden de daders er eigenlijk wel rekening mee hoeveel levens ze met hun daden verwoesten? Wannes had dood kunnen zijn. Zijn Chirokamp is naar de vaantjes, zijn job als arbeider zal hij een tijdlang niet kunnen uitoefenen...”

Vijf jongeren opgepakt

“Ik heb de hele nacht niet geslapen”, aldus nog Fabienne. “Ik heb gehuild en gebeden voor Wannes. Gelukkig is zijn toestand verbeterd.”

Dankzij de beschrijving van de nummerplaat van de wagen kon de politie van de zone Riho nog zaterdagnacht zelf vijf jongeren oppakken, vier meerderjarigen van 18, 19 en 21 en een minderjarige van 17. Twee van hen zijn broers.

Ze zitten in de cel en worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid. Die zal beslissen of ze verder in de gevangenis moeten blijven. De minderjarige verdachte zal voor de jeugdrechter worden geleid.

Chaos in Heusden-Zolder na overwinning Erdogan

De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Recep Erdogan heeft zondagavond in Heusden-Zolder heel wat feestvierende Turken op straat gebracht. Op de Koolmijnlaan ontstond een autokaravaan met claxonnerende wagens. Ondanks waarschuwingen van de politie voor de mogelijke overlast werden er toch 75 processen-verbaal opgesteld.

“Omdat het claxonneren bleef voortduren, heb ik mijn mensen opdracht gegeven de nummerplaten te noteren van autobestuurders die bezig bleven. Die mogen zich verwachten aan een boete van 75 euro,” vertelt zonechef Geert Luypaert maandag.

Nadat de verkiezingsuitslag stilaan bekend raakte, gingen mensen met vlaggen de straat op. “Toen persfotografen probeerden om vast te leggen wat er zich op de openbare weg afspeelde, werden ze bedreigd en uitgescholden”, meldde Radio 1 vanmorgen. “Ook werd ermee gedreigd hun apparatuur aan diggelen te slaan.”

Toen de autokaravaan te omvangrijk werd, liet de zonechef zijn ploegen de rijdende wagens deels omleiden om de Koolmijnlaan te ontlasten. Tussen een anoniem politievoertuig en een auto met twee inzittenden gebeurde een kleine aanrijding. Volgens de politie was er vooral blikschade. De twee inzittenden in de auto liepen lichte letsels op en gingen ter controle naar het ziekenhuis. Er werden geen arrestaties verricht.

Ook in Sint-Joost-Ten-Node in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren.

Bron : HLN

25 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx