Taxi rijdt in op voetgangers in Moskou
In Moskou zijn zaterdag zeven gewonden gevallen toen een taxi op een groep voetgangers inreed. Intussen vindt in Rusland de Wereldbeker voetbal plaats.

Volgens de politie vielen er zeven gewonden, waaronder twee Mexicaanse vrouwen, twee Russen, een OekraÔner en twee Azerbeidzjanen. ďEr was een onaangenaam incident met een taxi. De bestuurder verloor de controle over het voertuigĒ, tweette de burgemeester van Moskou.


Omstaanders wisten bestuurder te vatten

Het incident vond in het centrum van Moskou plaats, op een korte afstand van het Kremlin. Op beelden van het incident is hoe de gele Hyundai plotseling scherp uitwijkt vanuit een rij stilstaand verkeer, versnelt en het drukke trottoir oprijdt en daarbij de voetgangers raakt, alvorens tot stilstand te komen tegen een verkeersbord.

Toen omstaanders de deur van de taxi probeerden open te trekken sprong de bestuurder naar buiten en sprintte weg. Er is te zien hoe verschillende omstaanders hem achtervolgden en hem probeerden te tackelen. Niet veel later zouden zij erin geslaagd zijn om de bestuurder te vatten.

Dader afkomstig uit KirgiziŽ

Volgens de Russische autoriteiten zou de chauffeur, Chingiz Anarbek Uulu, afkomstig zijn uit KirgiziŽ, een hoofdzakelijk islamitische ex-Sovjetrepubliek. Aanvankelijk werd bericht dat de bestuurder dronken was, maar er werd geen alcohol in zijn bloed gevonden. De bestuurder zegt dat hij niet doelbewust op de menigte inreed. Naar eigen zeggen zou hij per ongeluk op het gaspedaal geduwd hebben.

Op zijn sociale media-account was een video te zien die naar de koran en de islamitische Ďdag des oordeelsí verwees. Vrijdag liet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken nog weten dat terroristische groeperingen mogelijk aanslagen beraamden tijdens de Wereldbeker.

Bron : sceptr.net door Pieter Van Berkel

18 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx