Allochtone kinderen vallen caféklant aan met kromzwaard
Bij een ruzie om een parkeerplaats in het Limburgse Borgloon werd afgelopen vrijdagavond een man door 2 allochtone kinderen aangevallen met een Arabisch zwaard en een baseballknuppel. Het slachtoffer moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. “Er werd al verschillende keren gezwaaid met dat zwaard en tot dusver is er niets tegen gedaan. Moeten er dan eerst doden vallen?”

Sinds enkele maanden heerst er een gespannen sfeer tussen de nieuwe supermarkt/nachtwinkel ‘Kabir’ en klanten van het populaire café De Blokhut. Naast het café bevinden zich enkele parkeerplaatsen die voorbehouden zijn voor klanten van winkel Kabir, maar die parking staat zelden vol. Daarom maken ook cafégangers van café De Blokhut soms gebruik van de parking, die vlak naast het café gelegen is.

De uitbater van winkel Kabir pikt echter niet dat cafégangers zich parkeren op zijn parking, en dat leidde in het verleden al bijna tot confrontaties. “Er werd al verschillende keren gezwaaid met dat zwaard en tot dusver is er niets tegen gedaan. Moeten er dan eerst doden vallen?”, vraagt uitbater P.G. zich af. Afgelopen vrijdagavond escaleerde een nieuwe ruzie omtrent de parking volledig, en werd de confrontatie aangegaan.

Arabisch kromzwaard

Een klant van café De Blokhut parkeerde zich op één van de voorbehouden parkeerplaatsen, waarna de uitbater de geparkeerde wagen probeerde weg te duwen. Er ontstond een woordenwisseling die escaleerde tot een vechtpartij. “Plots gingen twee minderjarige kinderen naar binnen en ze kwamen weer buiten met zo’n baseballknuppel en een zwaard. Het gaat om een typisch Arabisch exemplaar van bijna een meter, licht gebogen en met een handvat.”

Klant Luc V. werd bewusteloos geslagen en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd met enkele diepe snijwonden. “Ik heb een snee van vier centimeter achter mijn oor. Mijn kraakbeen is gebroken en moest worden genaaid”, stelt het slachtoffer. De man had bij winkel Kabir nochtans aankopen gedaan voor 22 euro, maar dat mocht niet baten.

De uitbater van de winkel werd meegenomen voor verhoor en de 2 wapens werden in beslag genomen, dat bevestigt korpschef Rohnny Maes van politie Borgloon. “We hebben de man inderdaad verhoord en de twee ‘wapens’ in beslag genomen. Het onderzoek naar de slagen en verwondingen loopt.” De uitbater van café De Blokhut denkt erover na zijn zaak (tijdelijk) te sluiten.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

18 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx