4 op 10 Belgen voelt zich vreemdeling in eigen land
Bijna de helft van de Belgen vindt dat het aantal migranten moet worden teruggedrongen. Belgen voelen zich immers steeds meer vreemdeling in eigen land en vrezen dat moslims de sharia willen opleggen aan de rest van de bevolking. Na Frankrijk en Zweden is BelgiŽ het land met het hoogste percentage moslims. ďDat kan verklaren waarom ze zich niet meer thuis voelenĒ, stelt socioloog Mark Elchardus.

Door de grote toestroom van islamitische migranten in Europa woedt het debat omtrent de plaats van de islam in onze westerse maatschappij hevig. De islam is immers alsmaar aanweziger in ons straatbeeld, waardoor vele autochtonen zich meer en meer vreemdeling in eigen land voelen. Het Amerikaanse Pew Research Center peilde bij West-Europese niet-moslims naar hun opinie over migratie, de islam en religie.

Belgen negatief tegenover islam en migratie

Uit dat onderzoek blijkt dat men in BelgiŽ Ė meer dan in de meeste andere West-Europese landen Ė negatief staat tegenover de islam en migratie. Bijna de helft van de Belgen vindt dat het aantal migranten naar ons land moeten worden teruggedrongen. In West-Europa vindt gemiddeld 38% dat het aantal migranten ingeperkt moet worden.

Hiervoor zijn verschillende redenen. Een eerste motief is de islamisering van onze westerse samenleving. Een groot aantal Belgen voelt zich door het toenemende aantal moslims in BelgiŽ namelijk alsmaar meer vreemdeling in eigen land. In 2016 stelde 77% van de Belgen al dat ze zich minder thuis voelen in BelgiŽ dan vroeger. Vandaag voelt 37% van de Belgische bevolking zich vreemdeling in eigen land. In Nederland is dat bijna een kwart.

Daarnaast denkt 41% van de Belgen dat moslims hun religieuze wet willen opleggen aan de rest van het land. Dat hoeft ook niet te verwonderen, gezien het feit dat 40% van de Turken in BelgiŽ de sharia boven de Belgische wet stelt. Bovendien denkt meer dan 1 op 5 van de Belgen dat de meeste moslims gewelddadige extremistische groeperingen steunen en beschouwt slechts een minderheid van de Belgen moslims als eerlijk.

Ondanks het feit dat men in BelgiŽ negatiever staat tegenover migratie dan in andere landen, hebben alleen Frankrijk en Zweden een hoger percentage moslims. ďDoor dat grote aantal krijgt een deel van de Belgen meer het gevoel dat er iets veranderd is in de maatschappij. Dat kan verklaren waarom ze zich niet meer thuis voelenĒ, besluit socioloog Mark Elchardus.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

01 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx