OCMW mag Arabische lessen blijven organiseren
OCMW’s mogen van bevoegd minister Liesbeth Homans (N-VA) Arabische taallessen en cursussen blijven organiseren. Nochtans reageerde minister Homans enkele maanden geleden woedend op het feit dat het OCMW in Gistel, en ook nog enkele andere gemeenten, dergelijke Arabische lessen organiseerde. Ze beval een onderzoek, maar treedt nu toch niet op.

In februari raakte bekend dat het OCMW in Gistel en Oostende cursussen en taallessen Arabisch organiseert. Dit doen ze naar eigen zeggen omdat het integratie van vreemdelingen zou bevorderen en de wederzijdse verstaanbaarheid zou verbeteren. “We zetten in op integratie en inburgering”, aldus voorzitter Annie Cool toen. Op het nieuws kwam veel kritiek van de lokale bevolking, maar daar had het OCMW geen oren naar.

Vlaams minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) reageerde ontsteld op dat nieuws, en startte een onderzoek naar de lessen Arabisch in het Gistelse OCMW. “Als blijkt dat er een onverenigbaarheid is met de taalwetgeving, zal ik onmiddellijk optreden”, aldus minister Homans. “Ik verwerp dit initiatief, vanuit al mijn bevoegdheden en vanuit mezelf als persoon. Het is belangrijk dat nieuwkomers vanaf dag één in een taalbad Nederlands worden ondergedompeld.”

Lessen Arabisch mogen blijven

Intussen zijn we enkele maanden verder, en is het opvallend stil rond de Arabische lessen in het OCMW. Daarom vroeg Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) minister Homans naar de resultaten van het onderzoek. Nu klonk een heel ander geluid bij minister Homans. Volgens Homans is er niets fout aan de Arabische taallessen die het OCMW organiseert, en dus zal ze er ook niet tegen optreden.

“De lessen kaderen binnen een ruim aanbod van cursussen van informatieve, recreatieve en vormende aard die het lokaal dienstencentrum aanbiedt”, aldus Homans. “Het OCMW van Gistel heeft geen taallessen Arabisch ingericht voor haar personeel, geen enkel personeelslid verplicht om deel te nemen en evenmin de hulpverleners die vrijwillig deelnamen aan deze lessen verplicht om de aangeleerde basiskennis Arabisch te gebruiken in hun professionele contacten met nieuwkomers.”

Parlementslid Sintobin reageerde teleurgesteld. Volgens hem was de scherpe uithaal van Homans slechts “een opgevoerd showtje”. “Van een ernstig onderzoek was geen sprake, maar blijkbaar volstaat het voor minister Homans dat ze haar showtje in de pers heeft kunnen opvoeren”, aldus Sintobin.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

De "verandering" van N-VA werkt, alles voor de islam en niets voor de Vlaming, behalve een resem verdoken belastingen.

Van "tweezakken" gesproken, enerzijds zegt Theofiel Franckenstein dat hij de illegale islam invasie wil indijken en andezrzijs legt Liesbetje Hulkmans een mand vol eieren onder de islam hun achterste door de lessen arabisch toe te laten.

Hoe lang gaat het nog duren alvorens die (domme) Vlaamsnationalisten hun ogen open gaan en eindelijk eens stemmen of terugkeren naar de enige Vlaamsnationalistische partij "Vlaams Belang" ?

Karel Blockx

27 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx