Anke Van dermeersch wil klacht indienen tegen Koran
Vlaams volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang Anke Van dermeersch zei in een interview bij De Zondag dat ze klacht wil neerleggen tegen de Koran. Ze noemt het de #MeToo-bijbel van de vrouwendiscriminatie. Van dermeersch wil dat de Koran getoetst wordt aan het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Zelf noemt ze haar strijd tegen de islam geen obsessie.


Enkele weken geleden veroorzaakte Van dermeersch nog grote ophef met de cover van haar boek ‘A.N.K.E. #PolitiekIncorrect’. De ex-miss België staat namelijk met een naakt been, geschoeid in stijlvolle naaldhak, op de Koran, het heilige boek van de moslims. Ze vindt de islam een groot risico voor onze samenleving. Vooral discriminatie tegen vrouwen valt haar zwaar: “Vrouwen hebben geen rechten in de islam. Geweld op vrouwen mag, ze mogen zelfs verkracht worden, volgens de koran. Daarom de cover van mijn boek: ik zet de koran een hak.” Ze noemt de Koran “de #MeToo-bijbel van de vrouwendiscriminatie”. Zelf geeft Van dermeersch toe de Koran niet helemaal, maar wel de meest relevante delen, gelezen te hebben. Ze noemt het boek “moeilijk geschreven, in oubollige en religieuze verzen”. Van dermeersch wil klacht indienen voor onder andere de verzen die oproepen tot geweld: “Dat terroristen allahu akbar roepen, is omdat de koran oproept om ongelovigen te doden. De koran overtreedt het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ik ga daarom ook klacht indienen. Ik wil dat de rechters van het Europees Hof dat boek toetsen aan het EVRM.”

Militair handboek

Van dermeersch wil echter geen verbod op de Koran, maar wil de samenleving wel waarschuwen voor de gevaren ervan: “De koran is een militair handboek. Moslims mogen dat ook niet interpreteren. Ze moeten dat letterlijk toepassen.” Er zijn volgens Van dermeersch ook veel gematigde moslims: “Maar zij zullen altijd overtroefd worden door de fundamentalisten. Ik wil de vrouwen waarschuwen voor de gevaren van de islam.”

Van dermeersch krijgt naar eigen zeggen ook positieve reacties van moslima’s, maar die komen volgens haar dan alleen te staan door de sociale druk in de moslimgemeenschap. Een hoofddoek draagt niemand volgens Van dermeersch vrijwillig: “Die vrouwen weten goed wat de gevolgen zijn als ze hun hoofddoek afzetten. Dan mogen ze dit niet meer of dat niet meer.” Ze noemt de hoofddoek het hedendaagse equivalent van de jodenster. Daarom pleit de Vlaamse politica voor een verbod van hoofddoeken voor meisjes onder de achttien jaar.

Bron : sceptr.net door Quinten De Cauwer

20 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx