Allochtonen bekogelen politie met stenen en flessen in Roeselare
In Roeselare is een betoging tegen politiegeweld gisteren volledig uit de hand gelopen. Jongeren van buitenlandse origine bekogelden de politie met stenen en glazen flessen. Bovendien werden er ook auto’s en winkels vernield. Er werden 6 relschoppers gearresteerd, die intussen allemaal terug werden vrijgelaten.

Op 7 mei werd de 27-jarige Guineeër Lamine Bangoura door de politie en een deurwaarder uit zijn huurwoning gezet omdat hij zijn huur niet betaalde. De man reageerde woedend en verzette zich hevig. Volgens buurtbewoners zwaaide hij zelfs met een wapen. De politie kon de man overmeesteren en sloeg hem in de boeien. Kort daarna zakte de man plots in elkaar en overleed ter plaatse.

Politiegeweld ?

Meteen klonk bij de familie van Lamine Bangoura dat de politie de man vermoord zou hebben. Enkele dagen later dienden ze dan ook klacht in. Er werd een autopsie uitgevoerd op het lichaam van de man, maar die bracht geen sporen van geweld aan het licht. De familie van Bangoura trekt dat echter in twijfel, en organiseerde daarom gisteren een betoging tegen politiegeweld.

Om geweld aan het politiekantoor te voorkomen, mocht de manifestatie niet door het centrum van Roeselare lopen. Maar dat was niet naar de zin van de betogers. Ze daagden de politie uit en bekogelden hen onder meer met stenen en glazen flessen. Daarnaast werden verschillende vernielingen aangebracht. Auto’s werden beschadigd en ramen van winkels of woningen werden ingegooid met stenen.

Uiteindelijk werden 6 relschoppers opgepakt, waaronder 1 iemand voor poging tot doodslag op een agent. Hij wachtte de agent op en bekogelde hem tot 2 keer toe van dichtbij met een steen. “De man had duidelijk de bedoeling om de agent te doden”, aldus Carl Vyncke van de lokale politie. Na hun verhoor werden al de heethoofden vrijgelaten.

Bekijk hieronder een video van het "allochtonen-geweld"


Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

Vreemdelingen bekogelen politie met stenen. Niet in Molenbeek of Borgerhout, maar in Roeselare. Het loopt volledig uit de hand. De politici praten veel, maar doen niets. Dit tuig moet ons land uit.

20 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx