Arabische lessen georganiseerd door Vlaams onderwijs
razend populair

De taallessen Arabisch, die georganiseerd worden door de scholengroep van de Vlaamse Gemeenschap en de Vrije Universiteit Brussel (VUB), zijn razendpopulair. Alle plaatsen voor de volgende cursus waren in een mum van tijd bezet, waardoor de initiatiefnemers nu op zoek zijn naar uitbreiding. De lessen worden gegeven door vluchtelingen.

Enkele maanden geleden startte Go!, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, in samenwerking met de VUB een project rond lessen Arabisch. Het initiatief biedt jonge kinderen de kans om de Arabische taal te leren. De lessen worden gegeven door vluchtelingen in 4 scholen in het Brusselse.

Uitbreiding

Afgelopen vrijdag kregen op de VUB ruim 300 kinderen hun certificaat Arabisch. De lessen Arabisch zijn echter zo’n immens succes, dat de initiatiefnemers op zoek zijn naar uitbreiding. Bij de inschrijvingen voor de volgende cursus Arabisch waren alle plaatsen in een mum van tijd bezet, waardoor de organisatie nu op zoek gaat naar extra locaties en extra lesgevers.

“Het succes is te danken aan ons initiatief om schoolkinderen tussen 6 en 15 jaar Arabisch te leren in een schoolse, seculiere omgeving. Voorheen konden kinderen voor het aanleren van het Arabisch vaak alleen terecht in een religieuze context”, aldus projectleider Sami Azar.

De organisatoren benadrukken dat alle kinderen welkom zijn bij de Arabische taallessen, niet alleen kinderen van vluchtelingen. Ook kinderen met een Arabische achtergrond, of zelfs zonder Arabische achtergrond, zijn welkom.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

Dat we hier in dit "apenland" leven in een omgekeerde wereld is toch logisch. Wie moet zich nu eigenlijk aanpassen aan wie ? Van Vlaams gingen we naar Waals (Frans) en nu moet het naar Arabisch.

Met andere woorden, de culturele verrijking is het grootst wanneer migranten NIET integreren. En dan weten dat 'GO' werkt met onze zuurverdiende euro's (belastingsgeld). Het is dus enkel de 'linkse' visie van GO die hiervoor verantwoordlijk is. Waar blijft 'UNIA', of beschermen die enkel links gespuis en veroordelen ze alles wat rechts is ? Mevr Crevits houdt de lippen ook alweer stijf op elkaar, leve de multicul, want er zijn verkiezingen op komst.

Het schoolverzuim in de scholen loopt torenhoog op, vooral in Brussel. Maar om Arabisch te leren staat men met drommen aan te schuiven, kwestie van prioriteiten te leggen dus.

Vlamingen, steun toch niet langer die multiculturele regeringspartijen maar zorg eens voor een echt Vlaanderen waar we onze eigen baas zijn en niet de linkse hufters, migranten en andere vreemdelingen. Hoe meer de steun voor een "echt Vlaanderen" afbrokkelt, hoe meer deze migranten fanatisch hun koran zullen naleven.

Karel Blockx

06 mei 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx