Vlaams Belang is niet uitgenodigd op schooldebat
dient prompt klacht in: “Discriminatie !”

Vlaams Belangkopstuk Barbara Pas dient een klacht in omdat ze niet is uitgenodigd om deel te nemen aan het debat dat plaatsvindt op 8 mei in het Dendermondse Oscar Romerocollege.

“Als democratisch verkozen gemeenteraadslid en als lijsttrekker voor het Vlaams Belang in Dendermonde dien ik een klacht in tegen de uitsluiting door een school die nochtans naar eigen zeggen ‘dialoog met andere visies’ als belangrijke waarde naar voren schuift in haar opvoedingsproject”, verklaart Pas. “Ik dien bij Unia een klacht in op grond van discriminatie omwille van politieke overtuiging, net als bij de Commissie Zorgvuldig Bestuur omdat het bewust uitsluiten van één politieke partij ingaat tegen het onderwijsdecreet. Dit decreet stelt zeer duidelijk dat er geen politieke propaganda mag gevoerd worden in een onderwijsinstelling. Er zijn precedenten waarbij de Commissie Zorgvuldig Bestuur al stelde dat het uitsluiten van het Vlaams Belang ingaat tegen het decretaal verbod tot het voeren van politieke actie of propaganda.”

Hans Vanhulle, algemeen directeur van het Oscar Romerocollege reageert enigszins verrast. “Het debat is door onze leerlingen uit de richting economie georganiseerd”, zegt hij. “We zijn verbaasd dat mevrouw Pas meteen klachten indient alvorens ons te contacteren. Er zijn voor ons twee opties. Ofwel gaat het door met haar erbij, ofwel komt er geen debat. We bekijken het.”

Brin : nieuwsblad.be door svov

25 april 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx