Colruyt lanceert Turkse en Marokkaanse merken
“Veel vraag”

Winkelketen Colruyt heeft een 30-tal Turkse en Marokkaanse merken gelanceerd om aan de specifieke vragen en noden van moslimklanten te voldoen. “Doorgaans zijn dat nationale merken”, stelt Colruyt aan SCEPTR. “We hebben ons inderdaad wel specifiek gericht op deze groep omdat het een grote en belangrijke klantengroep is.”

De voorbij maanden zijn geleidelijk aan een 30-tal Turkse en Marokkaanse merken geïntroduceerd in tientallen Colruytwinkels in Vlaanderen. Voordien waren dergelijke buitenlandse nationale merken enkel te verkrijgen in ‘etnische buurtwinkels’, zoals Colruyt ze zelf noemt. Nu maken ze dus ook hun entrée in onze supermarkten.

Grote doelgroep

De reden waarom Colruyt Turkse en Marokkaanse merken aan hun assortiment toevoegt, is evident. “Moslimklanten zijn een grote doelgroep voor ons en zij hebben bepaalde specifieke noden. Zo zijn ze op zoek naar bepaalde producten die aansluiten bij hun tradities of smaakpatronen“, aldus Guy Elewaut, marketingdirecteur van Colruyt, aan SCEPTR. “We zijn gaan luisteren naar die moslimklanten en we hebben bepaalde vragen en noden toegepast.”

De lancering van Turkse en Marokkaanse merken kadert in een strategie van Colruyt om buitenlandse merken te introduceren in hun winkels. “Doorgaans zijn dat nationale merken, meestal Turks en Marokkaans”, stelt Guy Elewaut aan SCEPTR. Waarom het voornamelijk om Turkse en Marokkaanse merken gaat, is voor de hand liggend. “We hebben ons inderdaad wel specifiek gericht op deze groep omdat het een grote en belangrijke klantengroep is.”

Het is de bedoeling dat er in de toekomst nog meer Turkse en Marokkaanse merken en producten worden toegevoegd aan het assortiment van Colruyt. Op dit moment gaat het om een 30-tal Turkse en Marokkaanse merken in een 40-tal winkels in Vlaanderen.

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

29 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx