VOKA organiseert voorzittersdebat zonder Vlaams Belang
Dinsdag werd het eerste partijvoorzittersdebat georganiseerd naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober dit jaar. De partijvoorzitters Meyrem Almaci (Groen), Bart De Wever (N-VA), Wouter Beke (CD&V), John Crombez (sp.a) en Gwendolyn Rutten (Open Vld) kruisten de degens over voornamelijk mobiliteit en de arbeidsmarkt. Opvallende afwezige? De rechtsnationalisten van Vlaams Belang. Een opzettelijke keuze, zo blijkt. “Hiermee geven zij het signaal dat de kwart miljoen Vlaams Belang-kiezers minderwaardig zijn”, klinkt het verontwaardigd bij Vlaams Belang.

“Wij hebben zelf contact opgenomen met VOKA hieromtrent maar kwamen niet tot een vergelijk”, vertelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie aan SCEPTR. “Hiermee geven zij het signaal dat de kwart miljoen Vlaams Belang-kiezers minderwaardig zijn. Ik stel mij oprecht de vraag of zij hiermee de mening van de werkgevers vertegenwoordigen. Wij horen alvast heel andere geluiden bij de ondernemers”.

“Geen ideologische afweging”

Gevraagd waarom Vlaams Belang niet werd uitgenodigd, antwoordt Peter De Brabandere, hoofd communicatie bij VOKA, dat er nog partijen niet werden uitgenodigd zoals het radicaal-linkse Be.One van Abou Jahjah. “Het was een bewuste keuze om de vijf grootste partijen uit te nodigen en de kleinere niet. Zo blijft het controleerbaar”, aldus De Brabandere aan SCEPTR. “Met 8 of 9 debatteren lijkt ons te veel. We zijn een onafhankelijke organisatie en maken onze eigen keuzes. Maar de selectie kwam niet voort uit een ideologische voorbehoud”.

Ook de extreemlinkse PVDA werd niet uitgenodigd, maar voorzitter Peter Mertens was onbereikbaar voor commentaar.

Bron : sceptr.net door Jonas Naeyaert

28 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx