Belkacem mocht trouwen in gevangenis van Hasselt
Fouad Belkacem, de veroordeelde leider van de ontbonden moslimfundamentalistische organisatie Sharia4Belgium, is onlangs getrouwd. Dit in de gevangenis van Hasselt met een Belgisch-Marokkaanse vrouw. Zijn eerdere trouwaanvragen werden steeds geweigerd, tot nu.

Fouad Belkacem is er in geslaagd om in het huwelijksbootje te stappen, nu hij verblijft in de gevangenis van Hasselt. Voorheen was hij opgesloten in de gevangenis van Antwerpen alwaar eerdere verzoeken geweigerd werden. Het laatst gekende trouwverzoek vanwege de overtuigde radicale moslim dateert van 2014 in Antwerpen. Hiervoor liep ook een huwelijksverzoek in Boom, de gemeente waar Belkacem lang actief was als moslimfundamentalist.

Antwerpse weerwil

Het kersverse huwelijkspaar heeft reeds jaren getracht om een huwelijk voor de wet aan te gaan, maar daar stak district Antwerpen steeds een stokje voor. De toenmalige schepen van burgerlijke stand Zuhal Demir (N-VA) zag in het verzoek vooral een poging om het Belgisch verblijf en dito nationaliteit van Belkacem te verzekeren in plaats van een oprechte amoureuze verhouding.

Belkacem heeft dan wel de Belgische (en de Marokkaanse) nationaliteit, maar in december 2016 werd bekend gemaakt dat het Antwerpse gerecht een procedure is gestart om zijn Belgische nationaliteit af te pakken. Die procedure is momenteel nog lopende. Als deze slaagt in zijn opzet, wordt de grond onder Belkacems voeten onzeker. “Een uitlevering aan de dictatuur in Marokko zie ik totaal niet zitten”, liet Belkacem weten in december.

Een huwelijk met een Belgische zou het opzet van het Antwerpse gerecht kunnen dwarsbomen en Belkacems Belgische verblijfspapieren nagenoeg garanderen. Het huwelijk dat nu eindelijk kon doorgaan kwam er normaliter door toedoen van Brigitte Smets (sp.a). Smets is de schepen voor burgerlijke stand en bevolking van Hasselt. Smets werd gecontacteerd voor dit stuk om de motivatieverschillen tussen Antwerpen en Hasselt toe te lichten, maar was onbeschikbaar voor commentaar.

From Moroco with love

Dat Belkacem een uitlevering “aan een dictatuur” niet ziet zitten is opvallend woordgebruik voor iemand die het verwerpen van de democratie opnam als beginsel van Sharia4Belgium. Geweten is dat Marokko bikkelhard omgaat met jihadisten. In 2011 voerde Marokko nieuwe wetgeving in waardoor de ordediensten heel agressief kunnen optreden in preventieve raids en het verzamelen van terreurverdachten. Vanaf 2015 werd het tevens illegaal voor Marokkaanse burgers om naar Irak of Syrië te reizen om de terreurgroep IS te vervoegen. Ook de straffen in het land zijn er een pak strenger als in België – zo bestaat de doodstraf er nog – en zijn de gevangenissen overbevolkt met weinig gezonde levensomstandigheden.

In 2014 zat Belkacem nog in voorlopige hechtenis. Pas in februari 2015 werd de radicale moslimleider veroordeeld tot 12 jaar gevangenis en 30.000 euro boete door het Hof van Beroep in Antwerpen als leider en oprichter van Sharia4Belgium. De rechtbank beschouwde Sharia4Belgium als terreurorganisatie en oordeelde dat Belkacem verantwoordelijk was voor de indoctrinatie en werving van tientallen Belgische Syriëstrijders.

Bron : sceptr.net - door Jonas Naeyaert

12 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx