CD&V trakteert moslims op ramadankalender
In Antwerpen verdeelt CD&V een ramadankalender. Het initiatief gaat uit van Hassan Aarab, die door de partij wordt ondersteund. De kalender voor de islamitische vastenmaand geeft elke dag aan wanneer het vasten verbroken mag worden, en wanneer de moslims mogen eten.

“Als partij willen we de moslims tonen dat we er voor hen zijn, maar ook dat we ons niet laten intimideren door N-VA”, zegt Hassan Aarab (CD&V). Vorig jaar was er een rel tussen CD&V en N-VA toen CD&V Berchem een iftar organiseerde. Dat is een maaltijd waarbij moslims het vasten verbreken. Schepen Rob Van de Velde (N-VA) plaatste zijn bedenkingen toen op Facebook: “Het wordt moeilijk om sommigen te volgen in hun drang naar het winnen van kiezers. Iedereen heeft recht op zijn feestje, maar voor feestjes met een bijbetekenis pas ik.”

Wel iftar, geen Kerstmis

Aarab ontkent niet dat het incident van vorig jaar heeft meegespeeld om het huidige initiatief te lanceren. “We willen hiermee aan de moslims duidelijk maken dat wij er als CD&V Antwerpen voor hen zijn. Op de achterzijde van de kalender staan trouwens ook de belangrijkste feestdagen van andere religies,” verduidelijkt hij. Bij N-VA wees men er fijntjes op dat de christendemocraten wel allerlei islamitische feestdagen vieren maar dat geen spoor te bekennen is van christelijke feesten zoals Kerstmis, het Paasfeest of Sinterklaas.

Nochtans is Aarab geen onbesproken figuur. In de zomer van 2014 kwam Aarab nog in opspraak toen hij volgende tekst op Facebook plaatste: “Volgens mij hebben de Duitsers destijds met opzet niet alle Joden omgebracht, zodat wij nu wel beseffen waarom hij de Joden aan het uitroeien was.” Hij werd toen uit de CD&V gezet door nationaal voorzitter Wouter Beke.

Bron : sceptr.net

10 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx