Anonieme getuigenis van één van onze militairen
"Beste Tom,

Ik vind dat onze situatie toch eens het daglicht zou moeten zien. Ik ben militair en sta zoals vele andere collega's in Brussel. Ik zou graag eens onze situatie in onze rustplaats willen toelichten, want ik vind dat terwijl we op straat staan om ons land te dienen, we toch ook recht hebben op een propere rustzone.

Onze kamers waar we slapen delen we met 4 personen. De oude meubels zijn uit de muren getrokken en verder staan er geen meubels meer behalve 4 bedden die we gekregen hebben van Fedasil. Let wel, defensie heeft die overgenomen nadat ze door Fedasil zijn afgekeurd!! Maw, de asielzoeker die hier toe komt en profiteert van de Belgische staat krijgt betere bedden dan de militair die zijn vrouw en kinderen moet missen om in Brussel te patrouilleren tegen de terroristen die voortvloeien uit diezelfde asielzoekers.

Onze badkamer die in de kamer zelf ligt is volledig onbruikbaar doordat er kans is op legionella besmetting. Dus wat doet defensie, het water afsluiten ter bescherming van hun personeel. Héél goed, alleen doordat de sifons nu helemaal droog staan heerst er een onuitstaanbare stank in deze badkamer, en dus ook in de kamer wanneer de deur voor de zoveelste maal openvalt. Wij moeten dus deze deur hermetisch afsluiten met onze eigen ducktape willen we toch een beetje verlost zijn van de stank.

  Het enige urinoir die er staat op de gang is buiten gebruik dus moeten we twee toiletten delen met zo'n 60 man.

De eetzaal en tevens ook de ruimte waar we kunnen ontspannen is 's nachts bevolkt door muizen.

Ik kan het niet meer begrijpen hoe wij zo achteruit worden gestoken en iemand die hier nog niets voor dit land heeft gedaan beter wordt behandeld. Vandaar dat ik u deze situatie toelicht, in de hoop dat er ooit eens verandering in komt."


17 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx