Steeds meer agressieve transitmigranten in West-Vlaanderen
Donderdag zijn in de buurt van Zeebrugge 26 transitmigranten aangetroffen. Het aantal drijft zich in heel West-Vlaanderen op, vorige week waren dat er in totaal 172 meldt Focus WTV. Procureur Frank Demeester van het West-Vlaamse parket stelt ook dat de transitmigranten steeds agressiever worden.

West-Vlaanderen krijgt heel wat transitmigranten te verduren die onderweg zijn naar onder andere Calais of Zeebrugge. Vooral snelwegparkings en de haven van Zeebrugge hebben het zwaar. Op 5 en 6 maart hielden de West-Vlaamse politiediensten een grootschalige actie om transitmigranten en hun mensensmokkelaars op te sporen. Toen werden er al 72 migranten opgepakt. Vorige week waren dat er al 172 die verspreid waren over Zeebrugge, Blankenberge, De Panne, Jabbeke en twaalf andere gemeenten.

De transitmigranten worden volgens Demeester ook steeds agressiever, en niet alleen verbaal. Zo wordt er soms met stenen gegooid naar het veiligheidspersoneel, trekken ze aan de kleren van bewakingsagenten en proberen ze hun radio’s te stelen. “Ook buurtbewoners rond de strandwijk worden volgens meldingen lastiggevallen en uitgedaagd”, aldus Demeester. Het parket vraagt om geweld of andere feiten meteen te melden aan de politie.

Bron : sceptr.net door Quinten De Cauwer

17 maart 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx