Ook Arabische lessen in Kortrijk en Oostende
Naast Gistel, worden ook in tal van andere Vlaamse gemeenten schijnbaar lessen Arabisch georganiseerd. Cursussen en taallessen Arabisch zouden de integratie van allochtonen bevorderen en moeten de Arabische cultuur positief in beeld brengen, klinkt het. “Omgekeerde wereld“, reageert men verontwaardigd bij Vlaams Belang en N-VA.

Gisteren raakte bekend dat het OCMW in het West-Vlaamse Gistel Arabische cursussen en taallessen zou organiseren. Dat zou immers niet alleen goed zijn voor de wederzijdse verstaanbaarheid, het zou ook de integratie van allochtonen bevorderen, klinkt het bij het OCMW. De lessen Arabisch stuitten op veel kritiek en onbegrip, maar Gistel blijkt niet de enige gemeente te zijn waar lessen Arabisch georganiseerd worden.

“Omgekeerde wereld”

Ook in Oostende organiseert het OCMW lessen Arabisch. Het zou kaderen in een project om de Arabische cultuur positief in beeld te brengen en om een gesprek te kunnen hebben met Arabische buren. “De wereld op zijn kop”, aldus N-VA-raadslid Sofie Defever. “Hier geeft men het signaal: Oostendenaars passen zich wel aan! Terwijl het net omgekeerd moet zijn. Het OCMW zou veel beter volop inzetten op de lessen Nederlands. Integratie voor ons is lessen Nederlands. Niet lessen Arabisch.”

Zo worden bijvoorbeeld ook in Kortrijk al sinds afgelopen zomer lessen Arabisch georganiseerd. “In Kortrijk? geldt de omgekeerde wereld: om te integreren moeten wij Arabisch leren en niet andersom, aldus Wouter Vermeersch, lijsstrekker bij Vlaams Belang Kortrijk. “Met uw belastinggeld kan men leren lezen en schrijven in een taal die totaal vreemd is aan onze samenleving. De Kortrijkse stadscoalitie van N-VA, Open VLD en Sp.a houdt geen rekening met wat de Kortrijkzanen willen.”

Volgens N-VA zou het evenwel om een privé-initiatief gaan en worden de lessen niet georganiseerd door de gemeente of het OCMW. “Dit is louter ter beschikking stellen van een locatie, geen organisatie vanuit het OCMW”, klinkt het bij N-VA. Het feit dat de lessen Arabisch gepromoot werden in de wijkkrant, was volgens N-VA een fout. “Het was ook een fout om dit op te nemen in de wijkkrant, dit werd vorig jaar rechtgezet en verschijnt niet meer.”

Bron : sceptr.net door Tom Lallemand

23 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx