Arabisch op school is kwestie van respect
Flahaut - Minister Begroting Franse Gemeenschap

Vrijdag bracht de Marokkaanse onderminister bevoegd voor Marokkaanse Staatsburgers in het Buitenland, Abdelkrim Benatiq, een bezoek aan BelgiŽ. De minister van Begroting van de Franse Gemeenschap, Andrť Flahaut (PS), stelde na de afspraak op Twitter dat het bevorderen van Arabisch op gemeenschapsscholen een ďkwestie van respectĒ is.

Benatiq had vrijdag een serie ontmoetingen met verschillende excellenties. Tegenover MAP benadrukte de minister dat hij vooral had gesproken over kwesties die de Marokkaanse gemeenschap aangaan en die de bilaterale betrekkingen tussen BelgiŽ en Marokko kunnen verbeteren. Daarbij onderstreepte hij dat de Belgische verantwoordelijken hun tevredenheid hadden uitgedrukt over de verrijking door de Marokkaanse gemeenschap.

Naast Brussels burgemeester Philippe Close (PS) en minister van Begroting van de Franstalige Gemeenschap, Andrť Flahaut (PS) had Benatiq ook een ontmoeting met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld). De liberaal stelde tegenover MAP dat ďcultuur de beste manier is om de toenadering tussen de twee landen te verzegelen en jongeren met succes te integrerenĒ. In dat kader wil de minister verschillende initiatieven lanceren.

Onderwijs in het Arabisch

De Franstalige Gemeenschap, die in Franstalig BelgiŽ het onderwijs organiseert, werd vertegenwoordigd door Flahaut. Volgens de minister moet de cultuur en de identiteit van de Marokkaanse gemeenschap in BelgiŽ worden bewaard. Dit impliceert volgens hem dat men de mogelijkheid om Arabisch aan te bieden op gemeenschapsscholen moet onderzoeken. Op Twitter stelt Flahaut dat dit een kwestie van respect is.

Close benadrukte langs zijn kant dan weer het belang van het versterken van het partnerschap met verschillende Marokkaanse steden. Als voorbeeld hiervan gaf hij het festival Moussem Casablanca Cities. Ook verwelkomende hij de bijdrage van de Marokkaanse gemeenschap in Brussel.

Bron : sceptr.net door Hugo Decker

07 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx