Twintiger nog steeds op intensieve zorgen, dader niet gevat
Drie vrienden krijgen messteken na uit de hand gelopen discussie in Kortrijk

Drie vrienden uit het Kortrijkse, twintigers allemaal, hebben afgelopen nacht messteken geïncasseerd na een uit de hand gelopen discussie in de Reynaertstraat, dé uitgaansstraat van Kortrijk. Eén van hen ligt op de afdeling intensieve zorgen, met een geperforeerde long.

De vrienden zakten zaterdagnacht af om een glas te gaan drinken in één van de cafés in wat in de volksmond gekend staat als ‘het Straatje’. Een groepje mannen van vreemde origine begon er met hen een discussie over iets banaals. Buiten liep het uit de hand. Eén man uit de allochtone groep trok een mes en haalde uit.

Zeven messteken

De drie vrienden probeerden elkaar te beschermen, maar raakten allemaal gewond. Eén slachtoffer werd zes keer in de rug gestoken, een ander kreeg een messteek in het bovenbeen. Het derde slachtoffer liep een geperforeerde long op, hij incasseerde zeven messteken. De dader is niet gevat. De politie is een onderzoek gestart naar de feiten. Beelden van bewakingscamera’s in de buurt zullen daarbij van cruciaal belang zijn.

Het lijkt erop dat in Kortrijk almaar meer geweld wordt gebruikt door jongeren, niet zelden van buitenlandse origine. Dat ondervond vorige week nog een vrouw uit Dentergem wiens zoon was aangevallen. De moeder wou met eigen ogen zien wat er zich vaak afspeelt in de buurt van het station, vlak bij de Reynaertstraat. Ze merkte dat haar zoon niet had gelogen. De moeder zag hoe jongeren werden lastiggevallen en besloot in te grijpen. Dat liep slecht af. Ze werd in het gezicht geslagen door een allochtone belager.

Van Quickenborne: “Geïsoleerd incident”

Ook burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) tilt zwaar aan de steekpartij. “Dit soort geweld kunnen we absoluut niet tolereren en we zullen er alles doen om de daders te vatten”, klinkt het. “Op de camerabeelden zijn de daders trouwens duidelijk te zien, zodat we vermoeden dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zaak opgehelderd wordt". Van Quickenborne betwist dat er toenemend geweld is in de buurt. “Wat dit weekend is gebeurd, lijkt me een geïsoleerd incident en heeft niks te maken met de jongerenbende die vorige week in het nieuws kwam. Ik heb geen weet van bijkomende incidenten."

Bron : HLN door Hans Verbeke

Jongeman (25) zes keer in de rug gestoken
na uit de hand gelopen “discussie met groepje allochtonen”

De 25-jarige N. V. ligt in het ziekenhuis na een uit de hand gelopen discussie zondagochtend in Kortrijk. De jongeman werd zes keer in de rug gestoken nadat hij tussenbeide kwam in een discussie tussen zijn vrienden en een groepje allochtonen, getuigt zijn vader.

“Mijn zoon was zondagochtend met wat vrienden in de buurt van het station”, getuigt de vader. “Er ontstond een discussie met een groepje allochtonen. Mijn zoon had er in eerste instantie niets mee te maken, maar zag de agressie naar zijn vrienden toe. En dan liep het uit de hand. Een van die anderen had een mes bij. Hij stak er mijn zoon en zijn twee vrienden mee.”

De jongeman werd zes keer in de rug gestoken. “Met hem komt in principe alles goed, ondanks een messteek van zeven centimeter”, zegt zijn vader. “Zijn vriend kreeg een messteek in het been en de andere vriend ligt nog op intensieve afdeling en moet meer dan waarschijnlijk geopereerd worden. Er stond een buitenwipper voor de zaak maar die kwam niet tussenbeide. Mijn zoon deed dat wel om zijn vrienden te helpen. Hij had dat beter niet gedaan, zegt hij nu, maar dan laat je je vrienden in de steek.”

De Kortrijkse politie neemt de zaak ernstig. “Geweld met en door vreemdelingen wordt erger en erger in Kortrijk”, besluit de vader van N. “Een week geleden is een moeder in het gezicht geslagen door een bende vreemdelingen die al maanden jongeren lastigvallen.”

Bron : nieuwsblad.be door vkk

04 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx