Vluchtelingen, hoe het had moeten gaan
We zijn het op onze site het er allemaal wel over eens, de vluchtelingencrisis is verkeerd aangepakt. Tijd om eens terug te kijken hoe had het anders had gekund en hoe het had moeten worden gedaan.

Het Arabisch schiereiland stond in lichterlaaie en dat had oorlogsvluchtelingen tot resultaat, omringende landen waren niet in staat/niet bereid ze op te vangen en dus trokken ze verder. Uit puur humanistisch oogpunt had Europa dus een zekere plicht de helpende hand te bieden.

Allereerst had men hulpgoederen kunnen sturen naar de landen die probeerden iets van opvang te creëren, niet in de vorm van geld maar uitsluitend goederen. Tenten dus, dekens, britsen, slaapzakken noem maar op, en indien nodig voedsel.

Direct daarna hadden in de Europese landen waar toch vluchtelingen doordrongen, Griekenland, Italië en in mindere mate Spanje kampen opgericht moeten worden met tijdelijke onderkomens. Niks geen uitkering maar het inmiddels berucht bed bad en brood, niet meer niet minder. En let wel; deze kampen hadden gesloten moeten zijn.

Integratie ? Nee natuurlijk niet ! Gewoon van het begin af aan duidelijk maken dat de opvang tijdelijk is, zodra het geweld in de landen van herkomst was bedwongen terug om te helpen de puinhoop op te ruimen en te helpen met de wederopbouw. Daar hadden we desnoods bij kunnen helpen, wederom uitsluitend in de vorm van goederen.

Dat zou ongetwijfeld een hele hoop geld gekost hebben maar dat had met alle landen tezamen opgebracht kunnen worden. Grenzen op het vaste land hadden gesloten moeten worden, de zogenaamde buitengrenzen. Dat is natuurlijk niet waterdicht maar de extreem grote groepen waren wel degelijk tegen te houden. Toch erdoor geglipt ? Oppakken en opsluiten in de opvangkampen. Daar is niks inhumaan aan, er wordt dan gewoon ruimschoots voldaan aan de humanitaire plicht. In de bijbel schijnt iets gezegd te zijn van “Kleed de armen”, daarmee werd niet bedoeld dat je ze moest stylen !

Nee die kampen zullen geen vakantie eldorado zijn, geen all-inclusive oord maar wel veilig en daar ging het uiteindelijk toch om nietwaar.

Na de oorlogsvluchtelingen kwamen direct de stromen migranten op gang, dat had al aan moeten geven dat de toegepaste ‘werkwijze’ te ruimhartig was. Het Duitsland van Merkel koos voor een absurde toelating van zowel oorlogvluchtelingen als migranten. Prima, als je daarvoor kiest, maar dan moet je niet andere landen verplichten om daarin mee te gaan. Op het moment dat het wel gebeurde hadden omringende landen direct hun grenzen moeten sluiten. Je zou kunnen zeggen dat Duitsland van Merkel is maar Nederland, België en ander aangrenzende landen zijn helemaal niet van Merkel (of de EU wat dat betreft) die hebben hun eigen verantwoordelijkheid.

Intussen hadden al die “Wees Welkom” types mooi als vrijwilliger kunnen helpen om de toestand in de kampen leefbaar te houden, niet zomaar vrijblijvend iets roepen langs de lijn maar gewoon de daad bij het woord voegen. Wat een voldoening hadden ze daar uit kunnen halen ! Dan hadden ze hun menslievendheid aan het volk kunnen tonen; “Kijk eens hoe goed wij het met de mensheid voor hebben!!” Prima meid maar je weet eigen roem stinkt hč, je doet het of je doet het niet maar je hoeft jezelf daar niet op voor te laten staan. Als je waardering wilt dan moet die komen van de mensen die je helpt.

Ach ja, het is achteraf gepraat, ik weet het, maar soms is het goed dat te doen zodat als je per ongeluk eens met zo’n links type in gesprek raakt je ook aan kunt geven wat er fout was en hoe het anders gekund had zonder direct het etiket “onmenselijk” opgeplakt te krijgen.

Bron : fenixx.org door Tijl Uylenspiegel

14 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx