De paranoia van DIESEL betreft blijkbaar alleen auto's !
Vrachtwagens, bussen, schepen, zijn uitgesloten !

Een zeer goede analyse die laat zien wat ons beleid (GROEN & ECOLO) ons voorspiegelen.

Gewoon om het niveau van de paranoia van de felste critici van het voertuig DIESEL te situeren moeten hun gegevens uit de maritieme industrie, vergeleken worden met de omvang van de motoren en de kwaliteit van de gebruikte brandstof. Daaruit blijkt dat de 5 grootste vrachtschepen in de wereld zo veel vervuilen als de 760 miljoen auto's op de planeet.

We weten dat deze containerschepen die ons producten leveren die we in onze offshore fabrieken hebben gemaakt, daarvoor 10.000 ton brandstof verbruiken voor een rondreis tussen AziŽ en Europa.

Deze ongelukkige 15 schepen maken deel uit van een vloot van 3.500, die moet worden toegevoegd aan de 17.500 tankers die deel uitmaken van alle 100.000 schepen op de zeeŽn.

Niet te vergeten dat in de maritieme gebied, dat de Franse yachting vloot van ongeveer 500.000 eenheden, waarvan 5.000 jachten meer dan 60 meter meten, dit betekent dat de meeste van hen ongeveer 900 liter brandstof verbranden in slechts ťťn uur en dat terwijl 24% van de Franse huishoudens die verwarmen met olie worstelen om hun tank voor de winter te vullen.

Om verder te gaan op het pad van paranoÔde schizofrenie, hou dan eens rekening met de gehele vissersvloot en de 4,7 miljoen vrachtwagens die dagelijks op doorreis in Frankrijk zijn, en met de duizenden vliegtuigen waarvan het verbruik per passagier en per kilometer 3 keer meer schadelijk zijn voor het klimaat dan de auto.

Om deze kleine fabel te voltooien, mogen we de landbouw niet vergeten, waar het gemiddelde energieverbruik 101 liter brandstof per hectare bedraagt.

Maar geen paniek, onze bewindvoerders en de groenen zullen zeker de planeet redden door het plakken van een nieuwe belasting alleen op diesel voertuigen .... en zorgen voor een verdere verzwakking van onze auto-industrie, die de werkloosheid zal doen toenemen. ...

We moeten met elektrische autoís rijden en vooral kopen ! Gaan we dan gratis elektriciteit krijgen ? Of gaat de prijs van elektriciteit aanzienlijk dalen ?

Zoals u wel weet, door het betalen van een belasting op diesel, vervuilen we niet meer ... tenzij u denkt dat u echt voor een idioot wordt aanzien!

Tot slot

Antwerpen heeft al meer dan 400.000 Ä boetes geÔnd op enkele maanden tijd sinds de invoering van de Lage-emissiezone (LEZ).

Gevolg

De luchtvervuiling is nog gestegen
(maar de zakken zijn wel goed gevuld) !

Bron : mij bekend

10 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx