Oud & Nieuw 2017
Verlies van controle in heel West-Europa

Tijdens de jaarwisseling werden in Londen vier jonge mannen doodgestoken, waaronder twee teenagers, aldus de “Daily Mail”. Om 13.30 uur werd een 18-jarige in de Larmans Road, Enfield, doodgestoken. Hij overleed in het ziekenhuis. Er werden vijf verdachten gearresteerd. Om 19.35 uur werd een 20-jarige in de Memorial Avenue, West Ham, doodgestoken en om 22.40 uur een 17-jarige in de Norwood Road, Tulse Hill. Om 02.35 uur op 01-01-2018 werd een 20-jarige in Bartholomew Court, Old Street, doodgestoken en een andere 20-jarige jonge man zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de Metropolitan Police bestaat er geen verband tussen de vier gevallen.

In Molenbeek, België, staken groepen “jongeren” autobanden in brand en bekogelden politie- en brandweerauto´s met stenen. Er raakten drie voertuigen beschadigd. In Anderlecht bij Brussel werden vier auto´s in brand gestoken. In de gemeente Haren probeerden relschoppers een politiebureau in brand te steken. De voordeur werd beschadigd voordat de agenten het vuur konden blussen en twee verdachten konden arresten.

In Den Haag, Nederland, werden agenten op het Kaapseplein met vuurwerk bestookt en arresteerden ze twee “mannen”. Ook in Amsterdam en Rotterdam werdn politieagenten met vuurwerk bekogeld, meldt “De Telegraaf”. In Amsterdam werden 17 auto´s in brand gestoken, twee vrachtwagens en 5 containers. Er werden 43 personen opgepakt. In Rotterdam werden 44 auto´s in brand gestoken, in Utrecht 17.

In Parijs stonden 250 auto´s in brand, 163 in de voorsteden en 87 in de binnenstad. Er werden om verschillende redenen 197 mensen opgepakt. Er raakten drie politieagenten gewond.

In Straatsburg, Frankrijk, kwam het ondanks de massale aanwezigheid van de politie, tot onlusten. Er werden vier auto´s in brand gestoken. Politieagenten werden met vuurwerk bekogeld. Er waren meer dan 1000 politieagenten en brandweerlieden in actie. Uit voorzorg werden in Straatsburg de ramen uit de bushokjes gehaald en de vuilcontainers weggehaald, aldus de “Stuttgarter Nachrichten”.

In Wenen werd vijfmaal aangifte wegens seksuele intimidatie gedaan, meldt “Krone.at”, in Inssbruck zesmaal. In Salzburg werd aangifte tegen drie Afghanen gedaan wegens seksuele intimidatie en werd een Serviër wegens poging tot verkrachting gearresteerd.

In Malmö, Zweden, werd vrijdagavond al een patrouillewagen van de politie opgeblazen. In de omgeving werd een 22-jarige opgepakt en op grond van video-opnames geïdentificeerd.

In Napels, Italië, werd een 12-jarige jongen op een balkon door meerdere kogels geraakt, die door een groep “feestvierders” werden afgevuurd. De jongen raakte gewond aan zijn benen. Een 51-jarige, die met zijn auto onderweg was, werd eveneens door meerdere kogels uit een pistool geraakt. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en raakt wellicht een nier kwijt, meldt “SüdtirolNews”.

Bron : ejbron.wordpress.com door E.J. Bron

01 januari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx