Rode Kruis verordent verwijdering crucifixen

Vrijwilligers zijn in het geweer gekomen tegen de hulpverleningsorganisatie het Rode Kruis omdat ze de opdracht hebben gekregen om de crucifixen van de muren van hun afdelingen te verwijderen, zodat de organisatie een grotere seculiere uitstraling krijgt.

De Belgische afdelingen van de internationale hulporganisatie hebben een e-mail ontvangen van het Provinciaal Comité van het Rode Kruis in Luik om alle crucifixen te verwijderen. André Rouffart, president van het Rode Kruis in Verviers: “We werden gevraagd om de principes van het Rode Kruis te respecteren”, en geen onderscheid te maken tussen ras of religieuze overtuiging, schrijft 7sur7.

Rouffart zegt dat er tegenstand was van vrijwilligers en andere leden tegen deze maatregel, maar bagatelliseert het probleem met de woorden: “Ik vind het een storm in een glas water.”

Verschillende vrijwilligers spraken met de Belgische omroep RTL en maakten hun verontwaardiging over de beslissing duidelijk: “Laat de dingen blijven zoals ze zijn. We zeiden vroeger ‘Kerstvakantie’, nu is het ‘wintervakantie’. De kerstmarkt in Brussel is ‘winterpret’ geworden.”

“Speciaal voor een bepaald deel van de bevolking – vanwege de moslims – zijn de kruisen verwijderd uit de onderkomens van het Rode Kruis, in het bijzonder in die van Verviers”, voegde de vrijwilliger eraan toe.

De verordening komt kort na de vereiste verwijdering van een kruis in Frankrijk dat zich boven een standbeeld van de heilige Johannes Paulus II bevond. De opdracht leidde bij veel mensen tot grote verontwaardiging en bracht de Poolse en Hongaarse regering ertoe om een aanbod te doen het kruis te adopteren.

Het hooggerechtshof van Frankrijk verordend verwijdering van kruis boven het standbeeld van Paus Johannes Paulus II omdat het beledigend is voor moslims.

“Dergelijke maatregelen moeten worden beschouwd als pogingen om de beschaving en cultuur van het continent te verdrijven”, zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó.

In Ierland heeft de katholieke priester Desmond O’Donnell de christenen opgeroepen om het woord ‘Kerstmis’ volledig uit hun vocabulaire te schrappen, met de bewering dat de commercialisering van de feestdag de oorspronkelijke christelijke betekenis heeft vervangen.

Terwijl de oude kersttradities worden vervangen, zijn er nieuwe opgedoken – inclusief antiterreurbarrières gehuld in kerstpapier en felrode bogen in de stad Bochum, Duitsland, ter voorkoming van radicale islamitische terreuraanvallen zoals het bloedbad op de kerstmarkt in december 2016 in Berlijn.

Bron : fenixx.org door Rommel

Dat de misnoegde vrijwilligers maar hun consequenties trekken en het schip verlaten. Kan de, vetbetaalde, directie een beroep doen op asielzoekers om hen verder te helpen.

Liefdadigheid is hier een ijdel begrip, het is gewoon pure politiek die men hier bedrijft. Zou zustermaatschappij "Rode Halvemaan" nu ook zijn maan verwijderen ?

Van mij geen donnatie meer aan zulks een vereniging voor asielparasieten.

Landverraders zijn het, die zogenaamd in moslimlanden zeer goed werk leveren (profiteren). Hoe komt het dat deze moslimlanden geen eigen "rode kruis" hebben?

Karel Blockx

05 december 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx