Stoere Theo grijpt niet in
Verkrachtende asielzoeker nog steeds in ons land

Herinnert u zich nog het drama van 17 februari 2016 in een opvangcentrum voor asielzoekers van het Rode Kruis in Menen? Op die dag verkrachtte volgens de media een 16-jarige Afghaanse asielzoeker in een van de kelders van het gebouw een 19-jarige medewerkster van dat centrum. Dat bericht werd toen bevestigd door de Gentse afdeling van het parket van Oost-Vlaanderen, dat meldde dat er tegen de betrokkene inderdaad een klacht was ingediend voor verkrachting. De crimineel werd in afwachting van verder gevolg intussen overgebracht naar de gesloten instelling van Everberg.

Naar aanleiding van deze zaak verklaarde staatssecretaris Francken stoer in het VTM-nieuws: “Als er zware feiten tegen de openbare orde worden gepleegd, verkrachting valt daar duidelijk onder, dan wordt er geen status gegeven aan de betrokkene. Hij wordt dan niet erkend en krijgt geen verblijfsrecht op Belgisch grondgebied. Een gevolg is dan dat hij uitgezet zal worden naar Afghanistan waar hij vandaan komt.”

Intussen zijn we meer dan anderhalf jaar verder en Barbara Pas vroeg de staatssecretaris dan ook wat momenteel de stand van zaken is in dit dossier. In zijn antwoord is de staatssecretaris wel heel kort van stof: “De asielaanvraag van betrokkene is in onderzoek.” Einde van het antwoord.

Tot daar de krachtige aanpak van stoere Theo van zwaar criminele asielzoekers in dit land.

16 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx