Twitter verifieert account Vlaams Belang niet meer
Het Twitter-account van Vlaams Belang en dat van voorzitter Tom Van Grieken krijgen geen blauw vinkje meer. De Vlaams-nationalisten zijn echter niet het enige slachtoffer. Zo raakten verschillende rechtse politici hun blauwe vinkje kwijt.

Om echte accounts van fake accounts te onderscheiden, kunnen Twittergebruikers een aanvraag tot verificatie indienen. Wanneer Twitter dit accepteert, dan verschijnt er een blauw vinkje naast het account. Op die manier kunnen gebruikers zien dat het account echt is. Verschillende fervente Twittergebruikers – zoals bijvoorbeeld staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA) – hebben dan ook zo’n blauw vinkje.

Het partij-account van Vlaams Belang en dat van partijvoorzitter Tom Van Grieken hadden dit tot voor kort ook. Doch, plots stelden zij vast dat dit was verdwenen. De reden hiervoor gaf Twitter even later. Veel Twittergebruikers zagen dit blauwe vinkje als een goedkeuring van wat iemand zegt of als een indicatie van iemand zijn relevantie.

Volgens de microblogsite is dit niet de bedoeling. Daarom verdwenen er verschillende blauwe vinkjes bij de accounts van gebruikers die “indruisen tegen het gebruikersbeleid van Twitter”. Dit beleid treft vooral de accounts van rechtse politici.

Van Grieken: “Gevaarlijke evolutie”

Op de microblogsite zelf stelt Van Grieken dat dit een “gevaarlijke evolutie” is. Twitter doet op die manier volgens hem aan “politiek/censuur”. Tegenover VRT NWS stelde de Vlaams Belang-voorzitter dat de beheerder van het partij-account opnieuw een aanvraag tot verificatie heeft ingediend. Hierop heeft de partij nog geen antwoord ontvangen.

Bron : sceptr.net door Hugo Decker

16 november 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx