Dialoog… het amen van de N-VA
Wie gisteravond naar Terzake gekeken heeft, zal met verbazing (?) de stelling van de N-VA over de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië genoteerd hebben. Mark Demesmaeker blijft premier Michel bewieroken voor zijn moedige reactie over het politiegeweld en zijn oproep tot dialoog. Moedig?

‘Na de eigen communautaire eisen steken ze nu ook Catalonië in de diepvriezer’, reageert VB voorzitter Tom Van Grieken. 'Ik vraag me af hoeveel plaats daar nog is.’

Gerolf Annemans stelde dat de onafhankelijkheidsverklaring van een afgescheurde natie voornamelijk afhangt van de internationale erkenning. Waarop dan de vraag ten berde kwam of het land b, onder de leiding van de moedige premier Michel én met een N-VA, die zgz. supportert voor een Catalaanse afscheuring van Spanje, de onafhankelijkheid zal erkennen. Dàt zou pas een teken van politieke moed zijn.

Even moedig als de gelauwerde premier was Mark Demesmaeker, zelfverklaarde autoriteit op gebied van onafhankelijkheidsstreven extra muros, die bij herhaald aandringen door zowel Gerolf Annemans én moderatrice Kathleen Cools – met de vraag of het land b de onafhankelijkheid zal erkennen, halsstarrig een antwoord bleef weigeren en gewoon rond de pot bleef draaien met het mantra ‘dialoog.

Bron : golfbrekers.be door De Redactie

28 oktober 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx