Dagje Plopsaland voor moordenaars ?
Moet kunnen, zegt Justitieminister Geens (CD&V)

Psychopathische veroordeelde moordenaars van meisjes van 18 jaar moeten eens een dagje vrij in de samenleving kunnen rondlopen. Dat verklaarde de Minister van Justitieblunders, Koen Geens van CD&V, in een programma van de leugenzender VRT. Marc Dutroux een dagje naar de Efteling, Freddy Horion een dagje naar Plopsaland, de vampier van Muizen Staf Van Eyken een dagje naar Planckendael: moet allemaal kunnen volgens Geens. Dat de verkrachte, verminkte en dode slachtoffers van deze monsters dat niet meer kunnen, daar ligt Geens niet van wakker.

Hier even het bericht van de leugenpers: ‘Minister van Justitie Koen Geens is er niet tegen om gevangenen die levenslang hebben gekregen en niet meteen zicht hebben op een voorlopige invrijheidstelling, af en toe – en onder begeleiding – een dag vrij te geven buiten de gevangenis. Maar de bevoegdheid daarvoor ligt wel bij de gevangenissen, klonk het woensdagavond in Terzake. De CD&V’er reageerde woensdagavond in Terzake op een voorstel van advocaat Walter Damen, die optreedt voor de tot levenslang veroordeelde Staf Van Eyken. Het gesprek kwam er naar aanleiding van een Pano-reportage over de twee langstzittende gedetineerden in ons land. ‘We moeten zo weinig mogelijk risico’s nemen, omdat de samenleving dit niet goed verdraagt. Maar ik ben zelf geneigd om te zeggen dat die mensen, als ze daarvoor in aanmerking komen, penitentiair verlof krijgen’, verklaarde hij. Hij wees er ook op dat zo’n beslissing niet bij de minister van Justitie ligt, maar wel bij de gevangenissen.’

Het monster waarover het gaat is Staf Van Eyken, de ‘vampier van muizen’, die drie jonge vrouwen vermoordde. De slachtoffers, waarover Geens niet spreekt, zijn Marie-Thérèse Rosseel, een 18-jarig meisje: Van Eyken verkrachtte en wurgde haar, bewerkte haar vervolgens met een mes, en beet haar op diverse intieme plaatsen terwijl hij zich aan haar vergreep, wat hem later de bijnaam “De Vampier van Muizen” zou bezorgen. De tweede vrouw die door hem verkracht en vermoord werd was Ida Smeets. Hij had haar naar een verlaten fabrieksterrein gesleurd en probeerde haar te verkrachten. Dit mislukte en daarom wurgde hij haar, keerde naar huis om te eten en vertrok toen terug naar zijn slachtoffer om haar alsnog seksueel te misbruiken. Toen bleek dat de vrouw nog leefde, randde hij haar opnieuw aan en wurgde haar ditmaal definitief. Op 19 maart 1972 vermoordde Van Eykens zijn derde en laatste slachtoffer Lutgarde Van der Wilt, een 19-jarige studente, met wie hij in een jeugdclub had gedanst. Ook zij werd verkracht, gewurgd en net als de vorige twee slachtoffers in de borsten gebeten.

Sommigen vinden het onmenselijk dat een monster dat tot levenslang veroordeeld is ook effectief zijn leven lang achter de tralies moet slijten. Wij niet. Don’t do the crime if you can’t do the time. En er is een correcte, rechtvaardige oplossing: de doodstraf.

Bron : re-act.be door Hans De Groot

19 oktober 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx