Wereldwijd negatief beeld over immigratie
Een nieuwe grote studie uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos brengt aan het licht dat men, verspreid over de gehele wereld, een negatief beeld heeft van immigratie. Een significante minderheid wil de grenzen sluiten voor vluchtelingen, velen van hen vrezen dat terroristen zich verschuilen onder de grote migratiestromen.

Over het algemeen zijn de opvattingen over migratie negatief. Men denkt in bijna elk land dat migratie de afgelopen vijf jaar is gestegen. Gemiddeld denkt de helft van de bevraagden in elk land dat er teveel immigranten in hun land zijn.

BelgiŽ bij koplopers negatieve opvattingen migratie

BelgiŽ is een van de landen waarin men over het algemeen een zeer negatief beeld van migratie heeft. Dit is ook het geval in Turkije, Rusland, ItaliŽ en Hongarije. Zes op tien bevraagden in BelgiŽ denkt dat migratie over het algemeen een negatieve impact op onze samenleving heeft.

Globaal denkt bijna de helft van de bevraagden dat er teveel migranten in hun land zijn (49%) en een gelijkaardig percentage (46%) vindt dat immigratie ervoor zorgt dat hun land op een negatieve manier verandert. In BelgiŽ ligt dit percentage nog veel hoger, net als in Turkije, ItaliŽ en Rusland.

Opmerkelijk is dat in Groot-BrittanniŽ de attitudes inzake migratie positiever zijn geworden dan de voorgaande jaren. Dit ondanks de recente toename in migratie en het Brexit-referendum, waarbij migratie een grote rol speelde in het debat.

Verder blijkt dat mensen vooral bezorgd zijn over de impact van migratie op de openbare dienstverlening in hun land. Over het algemeen lijkt een meerderheid te denken dat migratie een te grote druk legt op de publieke sector.

Grenzen sluiten voor asielzoekers

Globaal willen vier op de tien mensen de grenzen sluiten voor asielzoekers. Zes op tien denkt dat terroristen zich voordoen als vluchtelingen. Opvallend is dat de stijging in mensen die de grenzen willen sluiten het grootst is in Turkije, de VS en het politiek correcte Zweden. Zweden kreeg door de jaren heel migranten te verwerken, terwijl Turkije de afgelopen paar jaar een zeer groot aantal Syrische vluchtelingen ontving.

Slechts 41% van de mensen in de gepeilde landen denkt dat vluchtelingen met succes geÔntegreerd kunnen worden. Scepticisme hierover is bijzonder hoog in Turkije, Frankrijk en jawel, BelgiŽ.

De peiling werd afgenomen via het internet bij volwassenen onder de 65 jaar. De gepeilde landen zijn ArgentiniŽ, AustraliŽ, BelgiŽ, BraziliŽ, Canada, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, Duitsland, Hongarije, India, ItaliŽ, Japan, Mexico, Polen, Rusland, Saoedi-ArabiŽ, Zuid-Afrika, Zweden, Turkije en de Verenigde Staten.

ďAcht op tien Belgen bereid vluchtelingen te helpenĒ

Volgens 11.11.11 is het tegengestelde echter waar. Eerder deze week berichtte de Morgen over een enquÍte die de Vlaamse ngo had uitgevoerd. Volgens 11.11.11 blijkt uit hun enquÍte, die bij duizend mensen werd afgenomen, dat acht op de tien Vlamingen vluchtelingen willen helpen.

Met stellingen zoals ďVorig jaar verdronken meer dan 5000 mensen op zee. Dit moet stoppenĒ, ďvluchtelingenkampen zijn geen plek om een kind te laten opgroeienĒ en ďIk zou vluchten als het leven van mezelf of mijn gezin elke dag in gevaar isĒ ging een meerderheid van de bevraagden akkoord. Uit deze resultaten trekt 11.11.11 de conclusie dat er onder bevolking veel meer draagvlak is voor vluchtelingen dan vaak wordt aangenomen.

ďEr is dikwijls te horen dat er geen draagvlak is bij de bevolking om vluchtelingen op te vangenĒ, aldus algemeen directeur van 11.11.11 Bogdan Vanden Berghe. ďMaar de resultaten van dit onderzoek bevestigen wat we al langer in bredere kringen opvangen. Acht op de tien Vlamingen vinden het belangrijk om solidariteit te tonen met mensen die het moeilijk hebben en zijn dus bereid vluchtelingen helpen.Ē

Bron : sceptr.net door Pieter Van Berkel

17 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx