NMBS weigert Gaia-affiche
wegens inbreuk op religieuze overtuigingen

De nationale spoorwegmaatschappij NMBS heeft geweigerd een affiche van dierenwelzijnsorganisatie Gaia in de grote stations van het land op te hangen. Op de affiche is een schaap te zien met een bloedtraan. Volgens Publifer, de reclameregie van de spoorwegmaatschapij, zou de affiche “een inbreuk kunnen vormen op religieuze overtuigingen,” schrijven de kranten van SudPresse.

Gaia wou aan de vooravond van het Offerfeest aandacht vragen voor het onnodige en ondraaglijke lijden dat schapen ondergaan en voor de strijd die de dierenrechtenorganisatie voert tegen het onverdoofd slachten. Voor vele moslims is het een traditie en een symbool om bij het Offerfeest een schaap te slachten.

“Met deze acties willen we aan Brussels staatssecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets duidelijk maken dat er na Vlaanderen en Wallonië ook in Brussel heel snel een wettelijk verbod moet komen op onverdoofd slachten”, aldus Michel Vandenbosch, voorzitter van van de dierenwelzijnsorganisatie.

Volgens Vandebosch is de billboardcampagne niet gericht tegen religieuze gebruiken op zich, maar wel tegen het dierenleed dat veroorzaakt wordt door dieren onverdoofd te slachten. “In alles wat wij doen, beogen wij altijd en uitsluitend het dierenwelzijn”, benadrukt Michel Vandenbosch.

Bron : nl.express.live

09 september 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx