Naast prins Laurent ook N-VA’er op viering Chinees leger
Ook N-VA’er en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Brecht Vermeulen (N-VA) was, net als prins Laurent, aanwezig op de diplomatieke plechtigheid voor de 90ste verjaardag van het Chinese Volksbevrijdingsleger in de Chinese ambassade op 19 juli. Dat is te zien op beelden van het Chinese persbureau Xinhua. Vermeulen zegt dat hij niet op de hoogte was dat de prins er aanwezig was zonder dekking van de regering.

De afgelopen dagen ontstond commotie over de aanwezigheid van de prins op de plechtigheid in de Chinese ambassade. De prins liet zich tijdens de viering fotograferen in militair uniform en zette de foto op Twitter, en dat ondanks de eerdere duidelijke boodschap dat hij niet zomaar buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders mag ontmoeten.

Noch de regering, noch het paleis was op de hoogte van zijn aanwezigheid en premier Charles Michel liet maandag weten dat hij de regering zal voorstellen om een procedure tegen prins Laurent te lanceren en een “proportionele sanctie” toe te passen. Regeringspartij N-VA legde maandag nog voor de premier de sanctie aankondigde een “dotatiestop” voor Laurent op tafel.


Uit beelden van Xinhua blijkt nu dat ook Brecht Vermeulen van N-VA aanwezig was op de plechtigheid op 19 juli. De commissievoorzitter is te zien in een shot van het publiek terwijl de Brabançonne speelt. Vermeulen bevestigt dinsdag zijn aanwezigheid en zegt dat hij door de Chinese ambassade was uitgenodigd als lid van de interparlementaire vriendschapsgroep (IPU) België-China. Vermeulen zegt zelf verbaasd te zijn geweest dat de prins aanwezig was. Dat prins Laurent voor het bezoek geen dekking had van de regering wist hij naar eigen zeggen niet.

Bron : HLN

09 augustus 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx