Flor Grammensprijs voor drie politici
Zaterdag werd de Flor Grammensprijs uitgereikt. Dit jaar werden met Hendrik Vuye, Veerle Wouters en Barbara Pas niet minder dan drie politici bekroond. De organisatoren van de prijsuitreiking loven de manier waarop het drietal consequent tracht de communautaire impasse te doorbreken en de Vlaamse eisen voorop te stellen.

In de aanloop naar 11 juli worden tal van Vlamingen in de bloemetjes gezet. Zo heeft de vereniging Vlaanderen-Europa afgelopen week al haar Orde van de Vlaamse Leeuw uitgereikt aan eeuweling en oud-CVP politicus Jan Verroken. Zaterdag was het dan de beurt aan de Flor Grammensprijs. Ieder jaar reikt het Flor Grammensfonds deze prijs uit aan verenigingen, initiatieven of personen die in de geest van wijlen Flor Grammens de Vlaamse ontvoogding en het Vlaams bewustzijn bevorderen.

In de vorige jaren ging de Flor Grammensprijs onder andere naar Guido Moons (voormalig voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging), weekblad ’t Pallieterke en Luc Vermeulen (Voorpost). De organisatie bekroonde dit jaar niet één maar wel drie laureaten. Dit maal werd ervoor gekozen om politici als laureaat uit te roepen; wat tamelijk ongebruikelijk is.

‘Vlaams-nationale lastigaards’

De drie Kamerleden Barbara Pas, Hendrik Vuye en Veerle Wouters verdienen volgens de inrichters de Flor Grammensprijs omdat ze zich consequent als Vlaams-nationale leden van de Belgische Kamer van volksvertegenwoordigers inzetten om de communautaire impasse te doorbreken, de Vlaamse eisen niet te laten ondersneeuwen en een perspectief te bieden na het België zoals wij het vandaag kennen. Deze V-Kamerleden hebben veel gemeen als Kamerleden die Vlaanderen en de Vlaamse belangen centraal stellen in hun parlementaire werkzaamheden (…) Het zijn dwarsliggers. Vlaams-nationale lastigaards. Flor Grammens zou in zijn nopjes zijn”, aldus Raphaël Van Heirreweghe, voorzitter van het fonds.

De organisatoren merken op dat de drie politici weliswaar geen deel uitmaken van dezelfde politieke partij, maar in de Kamer zich wel inzetten voor hetzelfde doel. De organisatie stelt dan ook de inzet van de parlementsleden in hun streven naar een soeverein Vlaanderen te loven.

Niet alleen binnen de Kamer van Volksvertegenwoordigers lieten de drie politici zich opmerken. Ze publiceerden namelijk ook allemaal een boek in een recent verleden. In ‘De Communautaire Leegte’ maakt Barbara Pas (Vlaams Belang) een oplijsting van alles wat door de huidige Federale Regering zou kunnen aangepakt worden, zonder noodzakelijk de staat te hervormen en zonder nieuwe wetten te maken. Hendrik Vuye en Veerle Wouters (V&W) trekken dan weer doorheen Vlaanderen met hun boek ‘Sleutels tot Ontgrendeling’, waarin zij de grendels opsommen – en aan de kaak stellen – die Vlaanderen momenteel binnen de Belgische context belemmeren. De drie laureaten kregen zaterdag te Bornem ieder een cheque van 2000 euro overhandigd, die zij zullen schenken aan een Vlaams goed doel.

Bron : sceptr.net

09 juli 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx