Biddende moslims bezetten straat in Schaarbeek

Moslims hebben zondag een straat in Schaarbeek bezet om te bidden. Het gemeentebestuur reageert kwaad, want de actie had geen toestemming gekregen.

Moslims zijn eergisteren, na het doorbreken van de ramadan, voor de Kouba-moskee op straat gaan bidden. Zonder toestemming hebben ze daarvoor de Vanderlindenstraat ingenomen. De gelovigen zagen zich genoodzaakt om buiten te bidden omdat de moskee in de straat te klein is. De politie van Schaarbeek, die te maken had met een voldongen feit, sloot de straat tijdens het gebed af.

Burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) heeft ondertussen aan La Dernière Heure gereageerd op de actie: “De betrekkingen met de Schaarbeekse moskeeën zijn normaalgezien goed”, zegt hij. “Zij weten dat het gemeentebestuur geen religieuze activiteiten in de publieke ruimte duldt, ongeacht de religie. De moskee had enkel van de brandweer een toestemming gekregen om de gelovigen binnen te laten bidden.”

Verder geeft de burgemeester nog mee dat hij aan de verantwoordelijken van de moskee een brief zal sturen. Die zitten volgens hem zelf verveeld met de zaak en hebben hem op het hart gedrukt hebben dat dit niet meer zou gebeuren.

Bron : La DH, Bruzz

Welkom in ons apenland moslimland want zolang ze hier, zoals vroeger in hun thuisland, kunnen leven zal er niets veranderen. Massa's kindergeld verzamelen en belastingsvoordeel voor grote gezinnen, binnen de 20 jaar zijn wij "arme Vlamingen" in de minderheid.

In Schaarbeek willen ze volgens mij een signaal geven, welk is me niet zo duidelijk. Een boodschap van vrede ? Een nog grotere moskee ? Provoceren om dan te klagen dat wij de moslims haten ? Zouden ze eigenlijk wel durven zeggen wat ze willen ?

Hier in apenland kan alles: Politiemensen bekogelen, straten afsluiten om hun religie, ongemak zaaien aan de oorspronkelijke bevolking, enz... De nodige onkosten dat dit alles met zich meebrengt zullen wij ondertussen wel betalen.

Zeggen dat er gemeentes zijn die "gasboetes" geven voor onkruid op straat. En dit "onkruid" laat men begaan, integendeel men sluit er zelfs de straat voor af.

Heeft de politie tegenwoordig geen waterkanon meer of wordt dat enkel gebruikt tegen Vlaams Belangers die vreedzaam betogen ?

Met dank aan "rood" en "groen" die als een bende "judassen" onze cultuur opofferen voor wat extra zitjes in de verschillende overtollige regeringen.

Karel Blockx

27 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx