Extra slimme camera's in noordrand Antwerpen
De noordrand van Antwerpen wordt dit jaar nog extra uitgerust met verschillende ANPR of zogenaamde slimme camera's. Dat is onder meer het geval in Schoten en Brasschaat. Vorige week werd in Brasschaat nog een ramkraak deels opgelost dankzij een van die camera's.

De politiezone Voorkempen maakte onlangs nog bekend dat op verschillende plaatsen in Brecht, Malle, Zoersel en Schilde de volgende maanden ANPR-camera's geplaatst zullen worden. Een aantal van die camera's wordt ook ingezet voor trajectcontrole. Ook de gemeente Wuustwezel sluit zich hierbij aan met één camera op de baan tussen Loenhout en Sint-Lenaarts (Brecht).

Ook de politiezone Schoten maakt dit jaar geld vrij voor het aanschaffen van camera's. Eind vorig jaar werd er al eentje in gebruik genomen op de Horstebaan, een van de drukke invalswegen. "Voor 2016 staan de Calesbergdreef (grens met Merksem), Hoogmolendijk, ter hoogte van de Sluizenstraat, en de Metropoolstraat, ter hoogte van de Pletterijstraat, op het programma", zegt Els Delafaille van de politiezone Schoten. "De bedoeling is dat er de volgende vijf jaar in totaal achttien geplaatst zullen worden. Trajectcontrole is voorlopig nog niet aan de orde."

De politie Brasschaat ziet ook het nut van de camera's in. Zo werd er op 29 december om 2.35 uur een ramkraak gepleegd op het Texaco-benzinestation op de hoek van de Bredabaan en de Sint-Jobsesteenweg in Maria-ter-Heide. Met een zware steen gooiden de daders een raam in en konden ze een grote partij sigaretten stelen. Dankzij het ANPR-netwerk dat er al is, kon er nog diezelfde dag een verdachte opgepakt worden. "In maart zullen we fase 3 afronden. Dan worden de camera's op de Essensteenweg in gebruik genomen", zegt Peter Verdonk van de politie Brasschaat. "Daar maken we ook gebruik van trajectcontrole. Daarnaast voorzien we ook nog camera's op de Kapelsesteenweg, maar de exacte locatie ligt nog niet vast."

De politiezones Noord en Grens denken voorlopig nog niet aan de installatie van een vast cameranetwerk.

Bron: HLN door VTT

05 januari 2016

Schotense te zien in 'Komen Eten'
Nathalie Demeulenaere (26), de echtgenote van Vlaams Belang-gemeenteraadslid Gianni Peeters, is vanaf maandag te zien in 'Komen Eten' op VIER. Maandag wordt meteen de vuurdoop, want dan mag Nathalie als eerste haar kookkunsten bewijzen.

"Ik kook heel graag", vertelt Nathalie die bij het Hulpcentrum 100 van de provincie werkt. "Zeker in de week probeer ik altijd vers te koken. Bovendien nodigen mijn man en ik graag mensen uit. Ik zie mezelf eerder als een hobbykok."

Nathalie kookt al sinds haar veertiende. "Mijn mama kookte eigenlijk niet zo graag, dus heb ik die taak van haar overgenomen. Mijn man heeft hotelschool gedaan, hij geeft me dikwijls tips. Ik experimenteer ook heel graag."

Nathalie had schrik dat in de uitzending de deelnemers in het belachelijke zouden worden getrokken. "Er wordt altijd wel geknipt en geplakt in de opnames, maar wat je zegt, heb je nog altijd zelf in de hand, dus daarom besloot ik het een kans te geven. Het was echt super tof. Ik heb echt toffe mensen leren kennen. We hebben na de opnames nog afgesproken en dinsdag zullen we misschien samen kijken naar een aflevering. Wie er zal winnen, kan ik uiteraard nog niet verklappen."

Bron: HLN door KCS

06 januari 2016

Vijf jaar geleden overleed Marie-Rose Morel
Op 8 februari 2011 overleed Marie-Rose Morel na een lange en moedige strijd tegen kanker. Vlaams Belang Schoten is haar niet vergeten en wenst haar bij deze te herdenken.

Marie-Rose Morel stapte in 2004 over van de partij N-VA naar Vlaams Blok en werd datzelfde jaar verkozen als Vlaams Parlementslid. Een tijdje later verhuisde ze naar Schoten. In oktober 2006 was ze onze lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ze kwam als "morel"e overwinnaar uit de bus en behaalde meer voorkeurstemmen dan de zetelende burgemeester Harry Hendrickx. De lijst Vlaams Belang behaalde in kartel met Vlott ook het hoogste verkiezingscijfer in Vlaanderen: 34.7 procent van de Schotenaren stemde op onze lijst.

De 12-koppige fractie belandde in de oppositie met Marie-Rose Morel als fractieleidster. In deze hoedanigheid zorgde zij vaak voor vuurwerk in de gemeenteraad. In tal van dossiers toonde ze haar strijdlust en kennis ter zake.

In januari 2009 werd bij haar een vergevorderde kanker vastgesteld. Onze afdeling heeft haar steeds gesteund in haar strijd tegen haar ziekte. Twee jaar later overleed ze in Wilrijk.

Marie-Rose Morel was in de vorige legislatuur ons boegbeeld, onze leidster en onze inspiratiebron. Ze verraste ons met haar aanpak, creatieve ideeën en positieve ingesteldheid.

Onze afdeling betreurt dat er geen herdenkingsmonument of grafzerk van haar bekend is.

Op de begraafplaats in Schoten is er een erepark voor overleden gemeenteraadsleden. Onder andere ons gewezen gemeenteraadslid Jef Michiels, ook overleden aan kanker, ligt er begraven.

Marie-Rose, in gedachten ben je nog steeds bij ons.

Piet Bouciqué, Voorzitter Vlaams Belang

08 januari 2016

Dochter Filip Dewinter mogelijk verrassing op VB-lijst Schoten
Piet Bouciqué, afdelingsvoorzitter Vlaams Belang Schoten, heeft nog geen idee wie de lokale VB-lijst binnen drie jaar zal trekken, maar het is niet uitgesloten dat hij met een stunt kan uitpakken. An-Sofie Dewinter (24), één van de dochters van boegbeeld Filip Dewinter, kwam twee jaar geleden in Schoten wonen.

Ze stond in tegenstelling tot haar zussen Karolien en Veroniek nog niet eerder op een verkiezingslijst, maar is wel de bekendste van de drie dochters. In december 2007 figureerde ze, op voorstel van Marie-Rose Morel, op een vakbondsaffiche van het Vlaams Belang. Die hangt trouwens nog in het Schotense Vlaams Belang-secretariaat. In 2012 poseerde ze opnieuw voor een anti-islamcampagne waarbij ze haar hoofd bedekte, maar verder wel in bikini poseerde.

“We hebben An-Sofie nog niet op bezoek gehad en hebben geen weet van haar ambities, maar dat ze een troef zou zijn, weet ik wel zeker”, aldus Piet Bouciqué.

Bron : GVA door jaa

10 januari 2016

Mogelijk toch monumentje voor Marie-Rose Morel
Maandag 8 februari was het precies vijf jaar geleden dat Marie-Rose Morel overleed na een strijd tegen kanker. Vlaams Belang nationaal rept met geen woord over haar, maar de afdeling Schoten is Morel niet vergeten en wenst ze te herdenken.

Ze doet dat met een bericht op haar website en met een oproep aan de ouders van Marie-Rose Morel en de gemeente om toch in een monumentje te voorzien op de begraafplaats.

“Marie-Rose Morel was in de vorige legislatuur ons boegbeeld, onze leidster en onze inspiratiebron. Ik ben niet de enige die haar nog in mijn hart draag en die deze week haar doodskaartje heeft opgezocht, net als andere herinneringen, om even in gedachten bij haar te zijn”, weet Piet Bouciqué, afdelingsvoorzitter in Schoten.

Piet Bouciqué en met hem heel wat Morel-getrouwen betreuren dat er geen herdenkingsmonument of grafzerk van haar bekend is. Op de begraafplaats in Schoten is nochtans wel een erepark voor overleden gemeenteraadsleden. “Nog altijd zijn er alleen al in Schoten veel mensen die me over haar aanspreken”, zegt Bouciqué. “Daarom is het zo jammer dat er nergens een plek is, iets tastbaars, om haar te gedenken. Schoten zou hiervoor een geschikte locatie zijn.”

“Goed dat Piet me er aan doet denken”, reageert haar vader Chris Morel positief op de voorzet voor een herdenkingsteken.

Bron : GVA door jaa

10 januari 2016

Vader van Marie-Rose Morel zet Vlaams Belang op straat
Op 29 februari verwacht Chris Morel, vader van wijlen Marie-Rose Morel, de sleutels terug van het winkelpand aan de Paalstraat 134 in Schoten. De huurtermijn verstrijkt en het ziet ernaar uit dat het Vlaams Belang, dat het pand de voorbije 9 jaar gebruikte als hoofdkwartier voor de afdeling Voorkempen, op zoek moet naar een nieuw onderkomen.

In 2006 miste toenmalig Vlaams Parlementslid Marie-Rose Morel op een haartje na de burgemeesterssjerp in Schoten. Maar met 34,7 procent van de stemmen had de flamboyante Vlaams Belang-politica, die deze week vijf jaar overleden is, haar partij wel aan een historisch hoge score geholpen. Bovendien wist ze in een fel gepolariseerde kiesstrijd een pak meer voorkeurstemmen te behalen dan uittredend burgemeester Harrie Hendrickx.

Idee van Marie-Rose

“Wij, en dan vooral de betreurde Marie-Rose kwamen als morele winnaar uit de strijd”, herinnert afdelingssecretaris Piet Bouciqué (58) zich. De uitgeweken West-Vlaming was toen al het manusje-van-alles in de partijafdeling en in die tijd zowat de persoonlijke secretaris van Morel. “Zij kwam met het idee op de proppen om een eigen secretariaat te openen en via haar vader en zijn vastgoedbedrijfje AMC&C konden we ons wat later installeren in dit uitstekend gelegen winkelpand, midden in de Paalstraat. Een blikvanger van formaat en meteen een geschikte ruimte voor vergaderingen, opleidingen, voorbereidingen van campagnes en contacten met onze kiezers.”

Maar de handelshuurovereenkomst loopt eind deze maand af en het ziet er niet naar uit dat het Vlaams Belang nog langer gebruik zal kunnen maken van haar secretariaat. “Het ziet er niet te best uit”, geeft Bouciqué toe. “Zoals bekend verging het onze partij tijdens de jongste verkiezingen minder goed, waardoor er ook minder financiële middelen zijn. De afbouw van de vroeger 23 regionale hoofdkwartieren tot nog maar 5 provinciale secretariaten is volop bezig. Kontich en Herentals zijn al langer dicht. Roeselare en Lennik volgen. Het zijn maar enkele voorbeelden. Het ziet ernaar uit dat de afdeling Voorkempen, die 25 gemeenten omvat, het volgende slachtoffer wordt.”

Bron : GVA door Jan Auman

10 januari 2016
Vlaams Belang en familie
willen herdenkingssteen voor Marie-Rose Morel
Chris Morel, de vader van Vlaams Belang-politica Marie-Rose, zet na een pauze van vier jaar de gesprekken met de gemeente verder om zijn dochter te herdenken. Marie-Rose overleed deze week precies vijf jaar geleden na een lange en moedige strijd tegen kanker. Ook Vlaams Belang Schoten wil haar herdenken.

Piet Bouciqué, voorzitter van Vlaams Belang Schoten, krijgt van vele Schotenaren de vraag of er ergens een herdenkingssteen of grafzerk is voor Marie-Rose. "Daaraan merk ik dat ze toch nog voor een stukje verder leeft in de gemeente", zegt Bouciqué. Op de begraafplaats in Schoten is er een erepark voor overleden gemeenteraadsleden. "Uiteraard hopen we dat het er nog komt, maar het moet absoluut geen bedevaartplaats worden. Het moet een plek zijn waar mensen haar kunnen herdenken. Maar de aanvraag moet volgens mij door de familie gebeuren. Wij zijn daar niet de geschikte persoon voor."

"Vier jaar geleden hebben we een gesprek gehad met de voormalige burgemeester Harrie Hendrickx", vertelt Chris Morel, de vader van Marie-Rose. Die gesprekken draaiden op niets uit.

Rusten

"Sindsdien hebben we er niet meer hard aan gewerkt, maar het is sowieso wel de bedoeling om dat nog te doen. Ik vind het geweldig om te horen dat er nog zoveel mensen aan haar denken. We willen dan ook iets waar mensen kunnen rusten, misschien wel op een bankje." Vanaf maart zullen de ouders van Marie-Rose de eerste gesprekken voeren met het gemeentebestuur.

Intussen is ook duidelijk geworden dat de lokale afdeling van Vlaams Belang haar deuren zal sluiten in de Paalstraat. Vlaams Belang Schoten huurde het pand van vader Morel, maar die huurovereenkomst loopt eind deze maand af. "Jammer, want het was voor ons een zeer geschikte uitvalsbasis, maar we zullen het nu moeten oplossen met de middel die we hebben", zegt Bouciqué. "Voor alle duidelijkheid: Chris zet ons niet op straat, het contract loopt gewoon ten einde. We hebben een goede verstandhouding en zullen dit vriendschappelijk oplossen."

Bron : HLN door KCS

13 januari 2016
Vlaams Belang dakloos na ontruiming regiosecretariaat
Het voormalig regiosecretariaat van Vlaams Belang in de Paalstraat oogt opnieuw als een gewoon voorlopig nog leegstaand winkelpand.

Het Vlaams Belang regio Voorkempen is dakloos. Het pand aan de Paalstraat 134, dat negen jaar lang dienst deed als regiosecretariaat van de partij, werd de voorbije dagen helemaal leeggemaakt door partijmilitanten.

Lokaal voorzitter Piet Bouciqué noteerde de laatste meterstanden en gaf de sleutels vervolgens terug aan huisbaas Chris Morel, vader van wijlen Marie-Rose Morel.

Een verdere huur of aankoop van de goed gelegen commerciële ruimte zat er niet in, hoezeer de Schotense Vlaams Belang-voorzitter zich hiervoor ook heeft ingezet de voorbije weken. “Door de besparingen op personeel en gebouwen na de vorige verkiezingen, valt het Vlaams Belang nu terug op provinciale secretariaten: twee in de provincie Antwerpen, en één in de andere provincies behalve Vlaams-Brabant, aldus Bouciqué.

Bron : HLN door jaa

02 maart 2016
Niet te geloven
Kerkhof in Merksem !!!

Islam en moslims zijn reeds de baas en leggen hun wil aan ons op, zo ver is het reeds gekomen.

De gemeente Merksem gaat op het gemeentelijk kerkhof, naast de ..... bestaande urnenmuur, twee percelen (percelen AS en AT) exclusief inrichten als islamitische percelen.

Er zal zuivere grond worden aangevoerd, die gekeurd werd door een imam.

Nieuwe grond dus, want de islamitische doden in Merksem mogen blijkbaar niet begraven worden in dezelfde grond als diegene waar “ongelovigen” hebben in gelegen, zodat de percelen eerst tot maar liefst drie meter diep dienen afgegraven te worden.

Daarenboven zullen de percelen van de rest van het kerkhof worden afgescheiden door hagen.

Vanuit de gemeente wordt steeds de nadruk gelegd op integratie.

Door te voorzien in aparte percelen, duidelijk afgeschermd van de percelen van de “ongelovigen” drijft men in tegendeel de segregatie ten top.

De islam eist altijd meer en meer toegevingen op basisprincipes.

Gisteren aparte zwemlessen voor mannen en vrouwen, enkel vrouwelijke artsen voor moslima’s, hoofddoeken in de ambtenarij en de scholen.

Vandaag een aparte begraafplaats en apart onderwijs, en wat zal het morgen zijn ???

Ben ik nu racist of enkel bezorgd over de evolutie van de islam ? ... Nochtans is hier MIJN geboorteland ! ! !

Ik maak mij vooral zorgen voor mijn kinderen en kleinkinderen! Jij niet ? Jawel ik ook !

Bron : mij bekend

25 april 2016


Schilde hertekening van het gewestplan a la tète du client
De wijkvereniging van het woongebied rond de vogelzang vraagt met aandrang en dringendheid kennis te nemen van wat hier gaande is.

Het probleem Vogelzang is reeds gekend door zijn overlast sinds 20 jaar. Vorig jaar kende het zelfs een hoogtepunt met braspartijen tot 5 uur morgens.

Men heeft ons belachelijk gemaakt en afgedaan als rijke villabewoners, maar we zijn stuk voor stuk gepensioneerden die daar niet meer weg kunnen!

Telkens werden beloften gedaan dat het niet erger zou worden en dat er geen uitbreidingen gepland waren.

Het tegendeel heeft zich voorgedaan en op 20 jaar tijd is dit café uitgegroeid tot een kankerplek met 1500 m2 bouw-en bestemming overtredingen. Allemaal ten koste van de woonomgeving en de rust van het landschappelijk waardevol landbouwgebied.

Er zijn zoveel bouwovertredingen dat men nu genoodzaakt is om de bestemming van het gebied te veranderen.

Dat is de wereld op zijn kop natuurlijk.

Ze menen er wat op gevonden te hebben: een procedure met een MER die ze zelf gemaakt hebben. In die MER kan je zeer duidelijk lezen of beter niet lezen dat er al 20 jaar klachten zijn, gaande van lawaaihinder tot verkeershinder. Een fietser moet niet langs daar passeren want die moet slalommen tussen de auto’s een voetganger of wandelaar moet de straat op. Om van de dagelijkse dronken bestuurders nog maar te zwijgen…

Dat deze uitbreiding alle denkbare draagkracht van de omgeving te boven gaat zal je er niet in lezen, wel het tegendeel.

In dit MER kan je uitstekend zien dat men vraagt om de tuinzone te wijzigen naar zone voor horeca en de landbouwzone naar parking.

Vogelzang en de gemeente WIL HET GEWESTPLAN HERTEKENEN 'a la tète du client' het geheel wordt dan voorgesteld als een tegemoetkoming aan de woonbuurt.

Wij hebben nog niet begrepen dat een uitbreiding en de legalisatie van zoveel overtredingen een verbetering is. Integendeel, de rust en de lawaaihinder zal verdubbelen, alsook de verkeersonveiligheid.

Men durft hier ook over mobiliteit spreken. Er is geen mobiliteitspobleem!!!!!

Wanneer de bouwovertredingen degelijk aangepakt worden en men blijft of respecteert de voorschriften die ruimtelijke ordening oplegt is er helemaal geen probleem meer qua overlast.

Dan blijft de Vogelzang een café brasserie binnen de bestaande gebouwen. Nu heeft men een rits BUITEN bars met overdekte terrassen en bijpassende koterij die allemaal van de eerste tot de laatste ILLEGAAL gebouwd zijn.

5 Jaar geleden heeft men een bouwperceel bijgekocht in een aanpalende verkaveling. Ook hier neemt men een loopje met de voorschriften. De „villa” werd een wasserij + opslagplaats + containerpark enz. Met als klap op de vuurpijl een geasfalteerde extra parking van 800 m2 in de voortuin.

Dat zijn stuk voor stuk milieu delicten die men nu tracht te regulariseren en uit te breiden. Ze nemen zelfs het woord ecologisch in de mond….

Het ergste is dat de NVA burgemeester hier in mee gaat. Samen met VLD (oppositie) en de CD&V. Ze geven er allemaal feesten (al of niet gratis)

Waarom? Ze zijn klanten en tussen pot en pint en aan een gratis diner wordt alles beklonken. De buren, allemaal oudere mensen, meestal gepensioneerd, moeten het maar nemen en toezien hoe de natuur, de veiligheid en het woongenot aangetast wordt.

Geen enkel politicus zou dit dossier goedkeuren als er nog enige geloofwaardigheid bestaat.

Tot nu toe werd alles afgedaan met een ‚melding’ die overigens niet eens gecontroleerd werd.

Hier gebeuren zaken die NERGENS mogelijk zijn! Die niet wettelijk zijn, die door de vingers gezien worden en die sluipend nu geregulariseerd moeten worden!

Waarom bestaat er een Ruimtelijk structuurplan?
Waarom bestaan er verkavelingsvoorschriften?
Waarom bestaan er VLArem regels en normen.


Wanneer iedereen handelt zoals Vogelzang, dan hoeft niemand nog een bouwvergunning aan te vragen. Je kan zo bouwen wat je wil, je doet een melding, de gemeente antwoordt dat je VLAREM moet volgen en de zaak is in orde. Wanneer het te erg wordt vraag je met een planologisch attest een wijziging van de bestemming aan en klaar is kees!!!!

De hele wijk en de mensen van de buurgemeenten waaraan dit gebied grenst zijn uitzinnig!

We richten ons daarom tot jullie, omdat we ouder zijn en minder mobiel zelfs, om deze zaak degelijk te bekijken en politiek dit op de tafel te leggen. Want dit kan echt niet.

Namens de wijkvereniging Vogelzang
R De Raedt
M en Mevr Jacobs
R Dirckx


25 april 2016


Brasschaat opgeschrikt door schietpartij
16-jarige vuurt op jongeren tijdens ruzie

Gisterenavond heeft er een schietpartij plaatsgevonden op de Bredabaan in Brasschaat. De feiten deden zich voor ter hoogte van slagerij Gysels. Er was één zestienjarige schutter die twee anderen onder vuur nam. Er vielen geen dodelijke slachtoffers, maar de twee jongeren geraakten wel gewond. De politie kon de dader oppakken.

De straat werd vannacht een tijdlang door de politie afgesloten en het labo kwam ter plaatse voor vaststellingen.

Twee jongeren van 15 en 18 zijn gewond geraakt bij het schietincident in Brasschaat. De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. Het gaat om een 16-jarige, die in de gesloten jeugdinstelling van Everberg werd geplaatst. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

De feiten gebeurden rond 22.30 uur op de Bredabaan. Een aantal jongeren uit Brasschaat kreeg ruzie met elkaar, waarop één van hen een wapen trok en een aantal keer vuurde. Een 18-jarige Armeniër raakte gewond aan de voet en een 15-jarige Afghaan kreeg een kogel in het been. Ze werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.

"De vermoedelijke dader is een 16-jarige jongeman met de Egyptische nationaliteit. Hij werd voorgeleid bij de jeugdrechter op verdenking van poging tot doodslag en in de gesloten jeugdinstelling van Everberg geplaatst", zegt parketwoordvoerder Philip Van Tongerloo.

Bron: HLN door Nina Bernaerts

22 mei 2016
Aankoop woningen voor “vluchtelingen”

De gemeente Willebroek koopt via IVA Innova twee woningen aan die gebruikt worden voor de opvang van “vluchtelingen”. Fedasil voert weldra een controle uit. Het gaat om de aankoop van de woning Appeldonkstraat 62 (€ 190.000,-) en de woning Jan Helmanstraat 1 voor € 330.000,-.

Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis en de toestroom van mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog in Syrië is er door de overheid een spreidingsplan opgesteld. Per gemeente zijn een aantal personen toegewezen waarvoor ze de opvang moeten organiseren. “We hebben op dit ogenblik 24 mensen via het lokaal opvang initiatief (LOI) en na het spreidingsplan zijn er daar nog een keer 8 mensen bijgekomen. Wij kiezen door deze aankoop van woningen voor de opvang van gezinnen. Het is niet noodzakelijk dat de nieuwe vluchtelingen in deze ‘nieuwe’ woningen terecht komen. Het kan best zijn dat we een herverdeling maken door andere gezinnen die elders in de gemeente zijn opgevangen te verplaatsen”, zegt schepen Tinneke Huyghe (CD&V). Burgemeester Eddy Bevers (N-VA) onderstreept dat beide aankopen van strategische waarde zijn. Kevin Eeraerts (Vlaams Belang) vond het ongehoord dat zo’n dure aankopen werden gedaan. “De modale Willebroekenaar beschikt niet over zulk een woning”, zei hij.

Bron: gva door Jan Boey

29 mei 2016


In memoriam ; Walter Verduyn
WALTER VERDUYN01/06/1932 - 07/06/2016

Met droefenis melden wij u het overlijden van onze ere-voorzitter Walter Verduyn.

Walter had binnen het Vlaams Blok/Belang een zeer mooie en aktieve staat van dienst.
Walter was één van oprichters van het Vlaams Blok hier in Schoten, was vele jaren gemeenteraadslid en zelfs 23 jaar raadslid van het OCMW wat hem tot ere-raadslid van het OCMW bracht.

Ook als bestuurslid keek iedereen naar hem op. Zijn dossierkennis was zonder meer exellent en menig onder ons stond er soms van versteld hoe gedreven hij was zijn idealen te bereiken.

Walter was al enige tijd ziek maar toch komt het nieuws van zijn overlijden hard aan.
We zullen je missen Walter, als vriend, als luisterend oor en als trouwe strijdmakker. Hou een oogje op ons, waar je nu ook bent. Bedankt voor wie je voor ons bent geweest.

Onze afdeling verliest hierbij een trouw partijlid en een zeer goede vriend.

We bieden onze oprechte deelneming aan bij familie en vrienden.


Namens bestuur en fracties,
Karel Blockx
Bestuurslid


10 juni 2016
Stichter Vlaams Blok Schoten overleden
Beweging verliest pionier

Walter Verduyn is op 7 juni op 84-jarige leeftijd overleden. Verduyn was pionier van de Vlaams-nationale beweging in Schoten en medestichter van de lokale Vlaams Blok-afdeling.

Walter Verduyn, die naar eigen zeggen niet opgroeide in een Vlaamsgezinde familie, was aanvankelijk voor de Volksunie raadslid in de raad voor maatschappelijk welzijn (OCMW).

In 1979 lag hij aan de basis van de oprichting van de Schotense afdeling van het Vlaams Blok, het huidige Vlaams Belang. Hij was jarenlang afdelingsvoorzitter.

Verduyn was ook één van de eerste mandatarissen van de partij. In de OCMW-raad kreeg hij de titel erelid na 23,5 jaar lidmaatschap. Hij zetelde ook een tijd in de gemeenteraad.

In een laatste interview met hem, dat verscheen in het Vlaams-Belang partijblad in 2014, zei Verduyn het volgende over de pioniersperiode: "Ondertussen hadden we na het Egmontpact een afdeling van het Vlaams Blok in Schoten. Onder meer wijlen Hugo Van Perre en Walter Peeters, ook Karel Dillen, Dirk Van Onckelen, Renaat Mertens, Xavier Buisseret, Piet Bocken, Marcel Van Cleemput en Staf Deneve waren daarbij betrokken. In 1988 kwamen we voor het eerst op en ik werd verkozen samen met Hugo Van Perre. De drijfveer was en is nog steeds het Vlaams-nationalisme: de kunstmatige constructie België werkt niet, ook niet na zoveel staatshervormingen. Er moet een Vlaamse republiek komen".

Bron : GVA door jaa

11 juni 2016
Gemeente wil een plan opmaken voor "Hoogbouw"
via herziening ruimtelijk structuurplan

De poort van de verstedelijking gaat open

Op de infovergadering van de gemeente was de vertegenwoordiger van het studiebureau Arcadis, dat de herziening van het structuurplan mee opmaakt, zeer duidelijk over de bijkomende wooneenheden de komende 10 jaar. Volgens het structuurplan in niet stedelijk gebied (centrumzone) is de aangroei gekoppeld aan het verschil tussen geboorte en sterfte. De gezinnen zijn kleiner en daardoor zijn meer wooneenheden nodig. Ongeveer 200 wooneenheden tegen 2025. Er zijn nog 653 vrije kavels voor bebouwing. In "GVA" stond een artikel over een overaanbod van appartementen in de provincie Antwerpen.

Projecten met veel wooneenhden zoals Kruispad (250 wooneenheden) en havenplein (plan/maquette getoond aan Gecoro met toren van 8 à 10 bouwlagen) gemeentemagazijnen, en andere projecten zijn niet nodig. Ook hoogbouw is totaal niet nodig . Dit zal de verstedelijking met alle problemen vandien nog versnellen. De voorbije wateroverlast bewijst dat bijbouwen gelimiteerd is, zelfs al wordt een overstromingsgebied aan de velttuinen gecreërd.

De nu al onhoudbare parkeerdruk en de hoofdverkeersassen en kruispunten die het alsmaar toenemende verkeer niet aankunnen (files) waardoor ook woonstraten overbelast worden, is niet zomaar hokuspokus opgelost met enkel een aangepast mobiliteitsplan. Ook de nieuwe hoogmolenbrug, die ten vroegste pas binnen 9 jaar zal gerealiseerd zijn, zal niet alles oplossen. Pleinen en groene ruimten zullen steeds meer verdwijnen. De gemeente onderzoekt of een ondergrondse parkeergarage met privékapitaal onder het Gelmelenpark haalbaar is. Dit is voor de burgers een zeer dure oplossing.

Bij het actiepunt 1 van de bindende bepalingen van de herziening van het ruimtelijk structuurplan staat: opstellen van een masterplan voor de kern van Schoten met een visie op de verkeerscirculatie in het Centrum, parkeergelegenheid, groene voorzieningen, hoogbouw,...

gemeentelijk-ruimtelijk-structuurplan

Tegen deze tekst kan u een bezwaar indienen via een aangetekende brief of het bezwaar afgeven op de technische dient van het gemeentehuis tot 09 augustus 2016. De gemeente zal een kopie van u bezwaar met stempel terug geven.

De gemeente heeft geen enkel verplichting
om hoogbouw goed te keuren !


Bent u tegen deze hoogbouw en megalomane bouwprojecten (zoals o.a. hierboven vermeld) die het ganse dorpse karakter verstoren, teken dan volgende online-petitie:

Petitie tegen hoogbouw

Vlaams Belang Afdeling Schoten

06 augustus 2016
Maak van Schoten geen stad
al 700 handtekeningen tegen
vage woonplannen woontoren

De inwoners van Schoten zijn ongerust over de mogelijke bouw van een appartementsblok van tien verdiepingen op het Havenplein. Johan Pittoors, wijkvoorzitter van centrumzone Schoten, is zelfs al een online petitie gestart. "De angst is vooral dat als één woontoren komt er snel andere zullen volgen."

Johan verzamelde al meer dan 700 handtekeningen tegen het hoge gebouw. "De gemeente wil een plan opmaken voor hoogbouw via een herziening van het ruimtelijk structuurplan", meent hij. "Meer dan 80 procent van de mensen zijn tegen hoogbouw in de gemeente. Er staan in Schoten 653 kavels vrij, dus nieuwe wooneenheden creëren is niet nodig. Woontorens zijn helemaal niet mooi en zo denken de meeste Schotenaars erover. We willen voldoende woon- en leefruimte. De angst is vooral dat wanneer er één woontoren komt, er andere zullen volgen. We willen geen verstedelijking. Dit gaat absoluut te ver."

"De petitie die Johan heeft opgestart bevat foute informatie", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Erik Block (CD&V). "Het klopt dat het structuurplan in herziening is en dat het door de gemeenteraad voorlopig is aanvaard, maar er staat duidelijk in dat we werken aan een visieplan voor het centrum waarin de visie wordt bepaald over het groen, de bebouwing, parking enzovoort. Maar daar kan evengoed in staan dat een hoogbouw niet mag. We willen juist een visie maken waarbij er afspraken worden gemaakt over wat er wel en niet kan."

De bouwpromotor stelde onlangs een plan voor aan de gemeente, de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO) en de bevolking. "Om het plein zo open mogelijk te houden, werd er een gebouw van tien niveaus voorgesteld door de ontwerper", gaat Block verder. "Dat is een stedenbouwkundige studie waar zowel de GECORO als adviesorgaan als het college een voorwaardelijk gunstig advies voor heeft gegeven. Maar voorlopig is er nog geen bouwaanvraag of nog geen definitief voorontwerp."

Eyecatcher

Voorlopig is er enkel een stedenbouwkundige studie. "Daarin is bepaald dat we er op zich niet veel op tegen hebben dat er op die plek een iconisch gebouw komt dat beperkt is in oppervlakte. Qua architectuur en uitstraling moet dat wel een 'eyecatcher' worden. In de studie zijn ook heel wat bomen voorzien, het dak moet ook voor iedereen toegankelijk zijn zodat ze kunnen genieten van een panoramisch uitzicht en dat het gelijkvloers een publieke functie heeft zoals bijvoorbeeld horeca. Tot slot moet er ook nog plaats zijn voor activiteiten op het plein."

Voorlopig is het dus nog wachten op het definitieve voorontwerp. "Als blijkt dat het een gewoon banaal gebouw is dat het aantal wooneenheden maximaliseert, dan zullen we niet meegaan met dat verhaal", verzekert de schepen. "Is het wel goed, dan komt er eerst een verkavelingsaanvraag. Dat is een officiële procedure waar er bezwaarschriften mogelijk zijn en er een openbaar onderzoek wordt georganiseerd. Daarna volgen er nog de nodige bouwaanvragen. We zijn dus zeker nog niet aan het bouwen."

Bron : HLN door Kelly Coucheir

02 september 2016
De twee gezichten van Schoten
Kansarmoede in de provincie Antwerpen

In de top tien van gemeenten met de hoogste kansarmoede van de provincie Antwerpen staat Schoten op de vijfde plaats. Verrassend, want Schoten associeer je toch vooral met de grote villa’s. Maar met 13,5% ligt de kansarmoede er zelfs boven het Vlaams gemiddelde van 12%.

“Ik denk dat veel mensen een vertekend beeld hebben van Schoten. Wij grenzen aan de grootstad, aan Merksem en van de 35.000 inwoners is er maar een deel dat in die villawijken woont. We hebben net zo goed arbeiderswijken en sociale woningen. Onze sociale dienst weet echt wel wat te doen”, zegt OCMW-voorzitter Catharina Van Osta (CD&V), die bezorgd is over de cijfers.

Pastoor Flor Smets woont in de pastorie in de Verbertstraat in het centrum van Schoten. Hij krijgt bijna dagelijks mensen aan de deur die niet kunnen rondkomen. “Nu voel je pas echt hoe armoede in het vlees snijdt van de gezinnen. De parochie ligt vlak naast het OCMW. Ik verwijs mensen meestal door voor hulp. Schoten heeft een schitterende OCMW-werking. Er is maar één nadeel: ze stoppen om 16u. Armoede stopt niet om 16u.”

Flor Smets snapt wel dat de kansarmoedecijfers voor veel mensen als een verrassing komen. “De gemeente wordt meestal in één adem genoemd met Brasschaat en Schilde en ja, het is hier ook mooi groen. Het verschil is dat Schoten vroeger echt een werkmansgemeente was. Armoede heeft ook vele gezichten. Het gaat niet alleen over geld, vaak komen er ook eenzaamheid en relatieproblemen bij kijken bijvoorbeeld.”

Aan het kanaal

Grofweg wordt Schoten verdeeld in een gedeelte voor de vaart en de villawijken aan de andere kant van de vaart. Aan de ene kant vind je de arbeiderswijken tussen de industrie aan het kanaal, aan de andere kant brede lanen met enorme villa’s.

Op de middag is de broodjeszaak New Delivery van Sandra Van Herck de ontmoetingsplaats voor buurtbewoners en arbeiders uit de Koloniestraat en omgeving, aan het kanaal. “Mensen klagen soms over de geur van de industrie, maar ik ruik dat al niet meer”, zegt Sandra. “Ik woon hier mijn hele leven en de buurt hangt goed aan elkaar. Wij kunnen voor alles bij elkaar aankloppen, ik zou echt niet willen ruilen met iemand uit de villawijk.”

In de buurt zijn veel jonge mensen komen wonen, die hun huizen zelf opknappen. Koen Tengrootenhuijsen is zo iemand. Zelfstandig elektricien, al wonen zijn opdrachtgevers dus vooral aan de andere kant van de vaart. “Hier zijn de huizen nog betaalbaar en het is hier groen. Al weet ik ook dat niet iedereen het gemakkelijk heeft in onze buurt. Ik ken oudere mensen die ontslagen zijn door besparingen en nu moeilijk een nieuwe job vinden.” Sandra knikt. “Ik ken er ook. Dan geef ik soms een gratis dessertje.”

Julien Vermast en Jacqueline Vanderkaa wonen verderop in de wijk Deuzeld, in een appartementsblok uit de jaren zeventig. “Gelukkig hebben we spaargeld opgebouwd en is het appartement van ons. Als we alleen van ons pensioen hadden moeten rondkomen, waren we ook arm geweest.” Om zich heen zien ze Kosovaren en Syriërs in de wijk komen wonen. “Kraaknette mensen, die hard werken. Die behoren langzaam ook tot de middenklasse, maar je ziet toch wel dat iedereen verarmt in deze tijden van crisis.”

In de villawijken

Aan de andere kant van de vaart staan enorme villa’s aan brede bosrijke lanen met namen als Grote Singel en Eekhoornlei. De meest bewoners zijn gaan werken of hebben geen zin om de goed beveiligde poort open te doen voor journalisten. Robert Schelkens heeft er geen problemen mee, al moppert zijn vrouw wat op de achtergrond over het onaangekondigde bezoek. “Hier merken we niets van de armoede, die cijfers verrassen mij”, vertelt hij. “Als je hier zondag naar de bakker gaat, dan zie je opgeklede Hollanders in chique wagens. Ik ken de andere kant van Schoten niet echt. Als ik een pintje ga drinken, dan ga ik eerder naar Antwerpen of Berchem.”

Wie de situatie aan de minder dure kant maar al te goed kent, is Elma Dalhuijsen, beter bekend als Tante Kaat. Ze is al drie jaar vrijwilligster bij de sociale kruidenier Appel & Ei, naast de Colruyt in de Paalstraat. “Daar kunnen mensen producten kopen die 20 tot 30% onder de prijs liggen. We hebben 80 à 90 klanten per week. Veel mensen beseffen niet dat zoiets in Schoten ook nodig is.”

Van jonge moeders tot nieuwkomers en oudere mensen, iedereen komt naar Appel & Ei. “We doen ook huiswerkbegeleiding en er is een Afghaanse klant die nog geen werkvergunning heeft en gratis mensen knipt. Een van onze eerste klanten heeft ondertussen een baan en organiseert nu handwerkcursussen. Daar worden we dus vrolijk van, ondanks alle ellende.”

De opdeling tussen het arme en het rijke Schoten is niet zo absoluut als je zou denken, weet Tante Kaat. “Achter de gevels van die kasten van huizen zit net zo goed armoede verborgen. Een van onze klanten is weduwe en woont in een totaal vervallen villa. Iedere week komt ze met de fiets naar Appel & Ei om haar boodschappen te doen.”

Bron : GVA door Maaike Floor

28 september 2016
De openbare verlichting
vraag en antwoord masterplan openbare verlichting

Sinds enkele maanden gaat op vele plaatsen in Schoten de straatverlichting ’s nachts uit. Op het gemeentehuis komen hierover heel wat vragen toe. We lijsten hieronder de meest gestelde vragen op en geven meteen een antwoord voor iedereen.

"Waarom gaat het licht uit?"

De lampen zijn niet stuk maar worden bewust gedoofd. De visie achter deze maatregel is neergeschreven in het masterplan openbare verlichting. Het doven van de straatverlichting zorgt uiteraard voor een flinke financiële besparing, maar heeft bovenal grote voordelen op milieuvlak: de lichtvervuiling neemt af en er is veel minder energie nodig waardoor de CO²-uitstoot gevoelig daalt. Op deze manier dragen we ons steentje bij om de klimaatdoelstellingen te halen.

"Geldt overal hetzelfde brandregime?"

Neen, er zijn drie regimes: dimmen van 23.00 uur tot 6.00 uur, doven van middernacht tot 5.00 uur of doven van 23.00 uur tot 6.00 uur. Bij het dimmen brandt de lamp nog op halve kracht. In elke straat of buurt geldt één van deze brandregimes, aangepast aan het type straat.

“Waarom kan niet alternerend de ene lamp wel en de andere lamp niet gedoofd worden?

Studies wijzen uit dat onze ogen tijd nodig hebben om zich aan te passen aan verschillende lichtsterktes. Afwisselend brandende lantaarns zouden dus erg vermoeiend zijn voor de ogen, wat dan weer kan leiden tot gevaarlijke situaties.

"Zal het donker niet tot meer inbraken leiden?"

Cijfers van de lokale politie wijzen uit dat inbraken voornamelijk in de vooravond plaatsvinden en helemaal niet ’s nachts. Daarenboven schrikt een lamp met bewegingssensor veel meer af dan een straatlantaarn. Een licht dat midden in de nacht aanspringt bij beweging in de achtertuin, heeft meer effect dan permanent brandende straatverlichting.

"Waarom worden de gewone lampen niet vervangen door LED-lampen ?"

LED-verlichting is zuiniger, maar het vraagt wel een zware investering. Bij nieuwe verlichtingsprojecten wordt steeds nagegaan of LED-alternatieven mogelijk zijn. Zo werd o.a. in de zone Berkenrode geopteerd voor LED-verlichting, een investering van € 50.000.

“Heeft dit regime geen nadelige gevolgen voor het nachtelijk verkeer?”

Niet meteen. Het is voor de verkeersveiligheid niet nodig om de straten de hele nacht te verlichten. Integendeel: chauffeurs zijn juist aandachtiger en rijden trager wanneer de weg niet verlicht is. We mogen ook niet vergeten dat de auto’s zelf voorzien zijn van sterke lichten.

“Is dit plan definitief?”

De uitvoering van het masterplan is nog steeds aan de gang. Het plan zal na realisatie geëvalueerd worden. Hierbij worden niet alleen ongevallen- en inbraakstatistieken in rekening gebracht maar ook de bemerkingen en suggesties die we hierrond van bewoners ontvangen. Na deze evaluatie kan het lichtplan, waar noodzakelijk en gegrond, dus zeker bijgestuurd worden. Dit kan door bijvoorbeeld extra reflectoren aan te brengen of op bepaalde plaatsen toch nog bepaalde lampen te laten branden.

Bron : schoten.be

24 oktober 2016
IJzerlaanbrug vanaf 28/11 definitief gesloten...
...voor gemotoriseerd verkeer

Op maandag 28 november 2016 wordt de IJzerlaanbrug definitief gesloten voor auto’s en vrachtwagens. Bestuurders die van Merksem naar Antwerpen rijden en omgekeerd, nemen voortaan de aanbevolen route via de Groenendaallaan-Noorderlaan. De oude IJzerlaanbrug is de laagste brug over het Albertkanaal. Om binnenvaartschepen toe te laten om vier lagen containers mee te nemen in plaats van drie, moet deze lage brug worden afgebroken.

De IJzerlaanbrug wordt vervangen door een fiets- en wandelbrug. Voetgangers en fietsers kunnen de oude brug blijven gebruiken tot de nieuwe fietsbrug in gebruik wordt genomen.

Gevolgen voor het verkeer

Voetgangers en fietsers kunnen via de oude IJzerlaanbrug blijven rijden tot de nieuwe fietsbrug in gebruik wordt genomen. Aan de zijde van Antwerpen volgen zij de omleiding langs de noordelijke afrit IJzerlaanbrug, via de Merksemsestraat en Bredastraat tot de IJzerlaan. Op deze afrit werd een comfortabel fietspad in asfalt aangelegd over de kasseien. Vanop de IJzerlaan kunnen voetgangers en fietsers hun weg verder zetten.

De bussen van bundel 600 volgen de route via de Groenendaallaan-Noorderlaan.

Auto’s en vrachtwagens kunnen vanaf maandag 28 november de IJzerlaanbrug niet meer gebruiken. De aanbevolen route om van Merksem naar Antwerpen te rijden en omgekeerd loopt via de Groenendaallaan-Noorderlaan.

Bron : schoten.be

27 oktober 2016
Ook facebook discrimineert !

Van de linkse media wisten we al langer dat ze niet geneigd zijn alles weer te geven zoals het zou moeten. Onder het motto "immigranten eerst" vullen zij hun dagbladen, tv-zenders, enz.. het "rechts gelul" zoals zij zeggen snoeren ze letterlijk de mond. Vrije meningsuiting is aan deze heren en dames niet besteed.

Maar ook op facebook is van vrije meningsuiting weinig tot geen sprake, als het over "rechts" gaat.

Zo werd een lid van het "Vlaams Belang Schoten" voor het posten van onderstaande foto voor 30 dagen verbannen door facebook.Hieronder nog voorbeeld hoe de "linke winkies" inspelen op het gemoed van de nietsvermoede lezers.Voor wie mocht twijfelen aan de dagelijkse manipulatie. Zelfde Syrische meisje drie keer gered. Zo werken linkse journalisten.

Karel Blockx

08 november 2016
Oud-strijders leveren slag in Schoten
‘gesjoemel’ met lidkaarten


De Nationale Strijdersbond van België (NSB), de grootste oud-strijdersvereniging van het land, heeft de Schotense voorzitter Leona Van Gastel (gewezen schepen en OCMW-raadslid (VLD)) en secretaris Jef Boex tijdelijk geschorst wegens 'gesjoemel' met lidgelden en lidkaarten. Zo zouden ze lidgeld hebben achtergehouden, valse lidkaarten hebben gekregen en leden niet officieel hebben geregistreerd.

"Het is zo dat ze het lidgeld van zestig leden, dus ruim 660 euro, hadden achtergehouden", zegt nationaal ondervoorzitter en woordvoerder Leon De Turck. "Maar dat geld hebben ze intussen doorgestort aan NSB. Ook zijn de nieuwe leden intussen geregistreerd en hebben ze een nieuwe, originele kaart opgestuurd gekregen in plaats van de kartonnen lidkaart die ze eerder hadden ontvangen."

15.500 leden

NSB is ervan overtuigd dat ze dit voorval niet zomaar door de vingers mag zien. "Als je er niet tegenin gaat, dan zullen andere afdelingen er misschien ook mee starten", gaat De Turck verder. "Eerlijkheid in de wereld moet bestaan, dus zullen we vanaf 15 november de problemen oplossen met de betrokken personen. Zolang de zaak niet is opgeklaard, blijft de schorsing van kracht." Hoewel ze geschorst zijn, mogen beide bestuursleden wel verder werken in functie van hun titel. "Wij zijn niet zomaar een vaderlandslievende vereniging", gaat De Turck verder. "Wij zijn de enige en hebben maar liefst 15.500 leden met 700 afdelingen in België. 11 november is dan ook één van de hoogtepunten van onze vereniging. Deze herdenking willen we niet in gedrang brengen." Zowel de voorzitster als de secretaris van de Schotense afdeling waren niet bereikbaar voor een reactie.

HLN door Jan Auman

12 november 2016
“Asociale belastingverlaging”
Oppositie hekelt “goednieuwsshow” van meerderheid

De belastingverlaging die de coalitie (N-VA, Open VLD en CD&V) doorvoert, wordt door oppositiepartijen Groen en sp.a niet op applaus onthaald. Zij denken dat vooral welstellende gezinnen zullen profiteren. “Leefloners en gepensioneerden hebben hier niks aan”, zegt Groen.

Een goed­nieuws­show", “een vroege verkiezingsstunt". Groen was kritisch voor het fraai ogende gezondheidsbulletin van de Schotense financiën. “De nu afgekondigde belastingverlaging, vooral voor wie al een eigen woning bezit, staat in contrast met de eerder doorgevoerde taksenverhogingen.”

"Bovendien zal een modaal gezin slechts 30 euro minder belastingen betalen. Voor de hogere inkomens bedraagt de korting al gauw 100 euro. Dat is niet eerlijk ver­deeld.”

Groen had de 600.000 euro die de coalitie investeert in deze belastingverlaging liever zien terugvloeien naar de behoeftige Schotenaren, via een verlaging van de taksen op administratieve stukken, armoedebestrijding, ontwikkelingssamenwerking, klimaatmaatregelen en het ondersteunen van de overbelaste sociale dienst van het OCMW.

Se­ni­o­ren­flats

Zowel sp.a als Groen stellen zich vragen bij het geplande afsluiten van het gemeentepark en het aanleggen van een kunstgrasveld op De Zeurt. Sp.a maakte zich boos, omdat zij vindt dat de gemeente te weinig geld pompt in de tweede pensioenpijler voor het personeel.

In de rand van de OCMW-cijfers merkte sp.a op dat de seniorenflats in de Jozef Van Craenstraat altijd voor de Schotense bejaarden ter beschikking moeten blijven, ook na de renovatie, die zich stilaan als dringend aankondigt. “Dat kun­nen we niet beloven" , aldus OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta (CD&V). “Er zijn ook andere noden en we zullen zien waar we het geld van een mogelijke verkoop van de sociale flats aan zullen besteden.”

Ghislaine Peleman (Vlaams Belang) feliciteerde de meerderheid wel met de belastingverlaging. “Het kan zelfs nog beter door een aantal pestbelastingen af te schaffen, zoals die op terrassen, drijfkracht, bedrijfsruimte en begraven", aldus Peleman. De toelage voor Vlaamse Initiatieven, nu 1.302 euro, mag volgens Vlaams Belang dan weer verdubbeld worden. Burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) wilde dat niet meteen beloven, maar nodigde Peleman wel opvallend uit om voor de jaarlijkse ondersteuning van Vlaamse initiatieven voorstellen in te dienen.

Ghislaine Peleman waarschuwde voor het mantra van de schuldenvrije gemeente. "Schoten heeft best sociale noden en het is niet verkeerd te investeren in ouderenzorg, jeugd­werk en armoedebestrijding.”

De coalitie kreeg niet de hele gemeenteraad mee met haar voorstel voor belastingverlaging. Sp.a en Groen stemden tegen.

Bron : GVA door jaa

25 december 2016


Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx