Schotens VB-raadslid tot twee keer toe ernstig bedreigd

Op vrijdagmorgen 23 januari hebben een of meerdere onbekenden een dreigbrief bezorgd aan het adres van Gianni Peeters, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang in Schoten.

De brief is duidelijk in zijn bewoordingen zoals u hieronder kan zien:

dreigbrief

Vandaag trof ons gemeenteraadslid een groot mes aan in zijn brievenbus.

dreigbrief

In beide gevallen werden de politiediensten verwittigd die ondertussen de bedreigingen onderzoeken.

Vlaams Belang Schoten verwerpt deze ongegronde en wansmakelijke bedreigingen en eist dat de daders opgespoord en vervolgd worden.

Namens bestuur en fractie,

Piet Bouciqué, Voorzitter Afdeling Schoten, Tel 0486-760.765
Gianni Peeters, Gemeenteraadslid, Tel. 0497 35 66 96


26 januari 2015
Vlaams Belang’er vindt mes in brievenbusd

VB-gemeenteraadslid Gianni Peeters heeft dinsdag een mes in zijn brievenbus gevonden. Vorige week kreeg hij al een dreigbrief toegestuurd.

Toen Peeters gisterenavond zijn brievenbus lichtte, vond hij tussen het reclamedrukwerk een keukenmes. “Een nare ontdekking”, zegt hij. “Ik heb een vrouw en twee kindjes. Bang ben ik niet, wel ongerust dat mijn gezin iets zal overkomen.”

Het is niet de eerste keer dat Peeters bedreigd wordt. Vorige week vrijdag vond hij een dreigbrief. De toon was grimmig. “U moet stoppen met het beledigen van de islam. U mag iets verwachten, vuile racist”, klonk het.

De politie neemt de bedreigingen ernstig. “We nemen gepaste maatregelen, maar treden daarover liever niet in detail”, zegt politiewoordvoerster Els Delafaille.

Naar wie achter de bedreigingen schuilgaat, heeft Peeters het raden. “Ik vertegenwoordig een partij die zegt waar het op staat. Dat valt blijkbaar niet bij iedereen in goede aarde.”

Bron : Gazet van Antwerpen door jbs

28 januari 2015


Terreurdreiging in Schoten

Mes in brievenbus

Heeft de terreurdreiging Schoten bereikt ? Het lijkt er wel op nadat Vlaams Belang-gemeenteraadslid Gianni Peeters zopas een mes in zijn brievengus vond. Eerder kreeg hij al een driegbrief toegestuurd. "Ik zal me niet laten chanteren en zal me de mond niet laten snoeren door bedreigingen", aldus een geschrokken, maar strijdbare Gianni Peeters.

Toen Gianni Peeters zijn brievenbus lichtte eind januari, vond hij tussen het reclamedrukwerk een keukenmes. "Een nare ontdekking", zegt hij. "Ik heb een vrouw en twee kindjes. Bang ben ik niet, wel ongerust dat mijn gezin iets zal overkomen."

Het is niet de eerste keer dat Peeters bedreigd wordt. Eerder vond hij een dreigbrief. De toon was grimmig. U moet stoppen met het beledigen van de islam. U mag iets verwachten, vuile racist", stond er geschreven, al maakte de gekriebelde ondertekening met Allahoe Akbar het opzet ook wat klungelachtig en amateuristisch.

De politie nam de bedreigingen alleszins ernstig. Tijdens de gemeenteraad van januari was er opvallend veel politie aanwezig in de buurt van het marktplein en het gemeentehuis en ook binnen hielden agenten in burger een oogje in het zeil en werd in het oog gehouden wie de raadszaal binnenkwam en weer verliet. Maar alles verliep rustig en Gianni Peeters overleefde de raad gelukkig en kon naar aanleiding van Gedichtendag zelfs met enkele verzen uiting geven aan zijn bange momenten na de recente bedreigingen. Dat is alleszins een mooie manier om het te helpen verwerken.

Dank aan politie

Vlaams Belang Schoten verwerpt de ongegronde en wansmakelijke bedreigingen en eist dat de daders opgespoord en vervolgd worden. "Het moment dat ik de brief kreeg was natuurlijk een nare ervaring. Maar na klachtneerlegging en de dagen die volgden met het verhoogde toezicht op mijn woning door de politie, was er bij mij niet echt sprake meer van grote paniek", blikt Peeters terug.

"Maar toen ik dat mes vond, was ik daar toch niet goed van. De sfeer werd grimmiger. Mijn vrouw was ongeruster dan ik. Ik dank de politie voor het verhoogde toezicht, waardoor we ons toch wat geruster konden voelen. Nu hoop ik dat het stopt zodat ik en mijn gezin de draad van ons normale leven terug kunnen opnemen."

Bron : Bode van Schoten

11 februari 2015


Zinloos geweld in Schoten
Vlaams Belang-mandataris in elkaar geslagen

Vrijdagavond, Gianni Peeters is met enkele kennissen in café Salamander te Schoten. Hij drinkt er enkele bruiswaters vermits hij later, die avond, de nachtschift op moet en vertrekt er omstreeks acht uur.

Op weg huiswaarts vermoed hij na enkele honderden meters dat hij gevolgd word door een voertuig en beslist een andere weg te nenen in plaats van naar huis te rijden.

Hij rijdt richting Winkelstap en neemt de Bredabaan om daar de parking, van de nog geopende Carrefour, op te rijden. Ook de achtervolgende wagen had geen probleem met Gianni's werkwijze en bleef hem geduldig volgen.

Achteraan de Carrefour stopte Gianni zijn wagen, zouden er hier problemen opduiken ?

Na tot twee keer toe ernstig bedreigd te zijn geworden en een in de brievenbus te hebben gehad dacht Gianni "toch weer niet".

Toch wel, een klap met een zwaar voorwerp op het hoofd en Gianni lag bewusteloos langs zijn wagen. Toen hij weer bijkwam was er niets of niemand meer te bespeuren.

Zich nog iets herinneren van wagen en daders blijkt hopeloos, dus in een roes huiswaarts en ook daar voelde hij zich alles behalve goed.

Dan maar naar de spoeddienst op Jan Palfijn waar men hem in observatie hield tot vandaag dit met de nodige scans en onderzoeken. De spoedarts sprak van "geluk hebben" want er waren geen interne bloedingen en/of fracturen die hij eventueel door de harde klap zou opgelopen hebben. Acht dagen werkonbekwaam is het resultaat van deze zinloze aktie.

Of deze daad iets te maken heeft met de twee vorige voorvallen laten we in het midden of gaat het hier enkel om een laffe daad van zinloos geweld, ieder denkt er maar het zijne van.

Gianni heeft ook van dit voorval klacht neergelegd, tegen onbekenden, bij de lokale politie van Schoten. Zelfs de pers was al getipt, benieuwd hoe en wat we zullen te lezen krijgen in de pers, vermoedelijk niets zoals gewoonlijk als het om het Vlaams Belang gaat.

Mocht er toch onder de lezers iemand zijn die op de parking van de Carrefour iets van deze laffe daad gezien heeft, wees dan zo vriendelijk op de lokale politie van Schoten hiervan op de hoogte te brengen.

Karel Blockx

14 maart 2015
Vlaams Belanger in elkaar geslagen
Gemeenteraadslid kreeg eerder al doodsbedreigingen

De 28-jarige fractieleider van Vlaams Belang in Schoten is vrijdagavond in elkaar geslagen. Waarom? Dat blijft onduidelijk. Gianni Peeters heeft zijn belager(s) niet gezien. De politie is met een onderzoek gestart en hield Peeters al in de gaten, nadat hij een maand geleden doodsbedreigingen ontving.

Gianni Peeters zoekt zelf ook nog antwoorden. Vrijdagavond ging hij nog iets drinken in café De Salamander voor hij aan zijn nachtshift in de haven ging beginnen. "Ik had een paar watertjes op en rond 20 uur ben ik naar mijn auto gewandeld om me thuis nog even om te kleden", doet het gemeenteraadslid het verhaal. "Onderweg naar huis had ik het gevoel dat een andere auto me volgde. Die automobilist reed heel dicht achter mij. Ik had duidelijk het gevoel dat er iets mis was. Daarom dacht ik ook om niet naar huis te rijden, maar naar de parking van de Carrefour in Schoten. Die is open tot 21 uur en daar loopt altijd volk rond. Op de parking bleef die wagen mij volgen. Dan ben ik uitgestapt om eens te horen wat nu eigenlijk het probleem was."

En dan is het licht bij Peeters letterlijk uitgegaan. "Ik moet meteen een klap tegen mijn slaap hebben gehad, waardoor ik het bewustzijn ben verloren." Een paar minuten later kwam Gianni terug bij. "Dan ben ik terug in mijn auto gestapt en naar huis gereden. Mijn vrouw schrok zich een ongeluk. Ik zat onder het bloed, mijn oogkas was helemaal dicht. Maar op dat moment was ik nog van plan om te gaan werken. Toen ik terug in de auto zat, begon ik te braken en werd mijn hoofdpijn alsmaar erger. Ik ben direct naar de spoed van Jan Palfijn gereden."

De artsen stelden een zware hersenschudding vast. "Ik heb geluk gehad, zeiden ze, dat ik geen bloedingen of fracturen heb. Tot zaterdagnamiddag hebben ze onderzoeken gedaan."

Mes in brievenbus

Na zijn ontslag in het ziekenhuis ging Peeters bij de politie klacht indienen. "De politie neemt zaak ernstig", zegt Peeters. "Was dit zinloos geweld, of is er meer aan de hand?"

De Vlaams Belanger legt meteen de link naar de doodsbedreigingen van een maand geleden. "Eerst kreeg ik een dreigbrief. Kort daarop vond ik een mes in mijn brievenbus." Sindsdien patrouilleert de politie vaker aan zijn huis. Bij de laatste gemeenteraad hielden twee agenten in burger hem extra in de gaten. "Daarna is het eigenlijk terug rustig geworden. Ik ben niet iemand die snel bang is en ik kan veel verdragen, maar hier mag het wel stoppen. Ik heb ook een gezin met twee kindjes."

Terug herinneren

De politie onderzoekt de zaak. "Ik heb mijn belager(s) niet gezien en er staan ook geen camera's op de parking van Carrefour. De dokters hebben gezegd dat het mogelijk is dat ik me bepaalde dingen terug zou kunnen herinneren, maar dat is afwachten."

Bron : Het Laatste Nieuws door Kristof Aerts

Vlaams Belanger in elkaar geslagen op parking

Gianni Peeters, gemeenteraadslid voor Vlaams Belang, is vrijdag na een achtervolging in elkaar geslagen. Hij diende intussen klacht in bij de politie. De zaak wordt onderzocht.

“Volgens de dokter heb ik veel geluk gehad”, vertelt Peeters. Hij was vrijdag iets gaan drinken en reed nadien naar zijn werk voor de nachtshift. “Onderweg merkte ik dat ik gevolgd werd. Een auto plakte bijna tegen mijn bumper.”

Peeters dacht de achtervolger af te kunnen schudden door de parking van de Carrefour op te rijden, maar niets was minder waar. “Ik stapte uit en voor ik het wist, kreeg ik een klap op mijn hoofd. Ik verloor het bewustzijn en toen ik bijkwam, was er niemand meer te zien. Ik ben dan naar de dienst spoedgevallen van het Jan Palfijnziekenhuis gereden en daar bleek dat ik een hersenschudding had opgelopen.”

Peeters bleef een nacht in het ziekenhuis, ter observatie. Hij herinnert zich nog weinig van zijn aanvallers. “Ik ben klacht gaan indienen tegen onbekenden. Of deze aanval iets te maken heeft met de bedreigingen die ik recent kreeg, weet ik niet.”

Eind januari kreeg Peeters thuis een dreigbrief en later vond hij een mes in de brievenbus. De Schotense politie onderzoekt de zaak. “Het is niet uitgesloten dat er een link is met de dreigementen”, klinkt het. “Dat wordt verder onderzocht.”

Bron : Gazet van Antwerpen door Sare

16 maart 2015
Universiteit Antwerpen islamiseert
Filip Dewinter: “De islam leren kennen is (helaas) een must, maar de invulling van het nieuwe vak ‘Islamic worlds’ op de Universiteit Antwerpen belooft islamisering in de hand te werken.”

Gazet van Antwerpen pakt vandaag uit met het bericht dat op de Universiteit Antwerpen de ‘islamcultuur’ een ‘verplicht vak’ wordt (‘Islamic worlds’ geheten) voor bachelorstudenten geschiedenis. De Universiteit Antwerpen is de enige universiteit in Europa die op bachelorniveau zo’n vak verplicht opneemt in het curriculum.

We lezen in Gazet van Antwerpen:

“Een cluster van vakken, onder de noemer Islamitische Werelden, maakt de opleiding minder Europees gericht en maakt ze ook toegankelijker voor studenten met een islamitische achtergrond.” Professor Marnix Beyen legt uit: “We willen minder eurocentrisch te werk gaan en tegelijkertijd meer studenten met een allochtone achtergrond aantrekken.” “Tegelijk hopen we dat we de niet-allochtone studenten hierdoor meer kennis en dus ook meer begrip kunnen bijbrengen.”

De twee docenten die voor het nieuwe vak worden aangetrokken zijn Malika Dekkiche en Isa Blumi. Blumi: “De kennis van de islamitische cultuur laat veel te wensen over. Ook bij moslims, ja.” “Studenten hebben via de media meestal een totaal verkeerd en onvolledig beeld gekregen van wat de islamitische cultuur inhoudt.”

“Minder Europees gericht”? “Meer begrip”? “Meer studenten aantrekken met een allochtone/islamitische achtergrond”? “Te weinig kennis bij moslims over de islamitische cultuur”? “Een verkeerd en onvolledig beeld van de islamitische cultuur in de media”?

Voor het Vlaams Belang kan er maar één goede reden zijn om een dergelijk vak aan te bieden: het verwerven van kennis over en inzicht in de islam(itische cultuur), inclusief de rode draad die de bloedige islamitische geschiedenis kenmerkt van onderwerpen van en parasiteren op andere volkeren, culturen en religieuze gemeenschappen.

Daartoe moet het vak ‘Islamic worlds’ juist wél worden gegeven vanuit Europees perspectief, door middel van de objectieve, wetenschappelijke methodiek van onderzoek, kennis verwerven, bronnen checken en verbanden leggen. Daar blinkt het Westen in uit en is het vrij en welvarend mee geworden, in tegenstelling tot de islamitische wereld die tot op vandaag grossiert in leugenachtig paranoïde complotdenken en geschiedvervalsing - denken we maar aan de blijvende ontkenning van de Armeense genocide, de mythe van de zogenaamde ‘nakba’, de Holocaustontkenning en de weigering om de eigen bloedige islamitische geschiedenis van verovering, plundering, verkrachting en slavenhandel onder ogen te zien.

Getuige dit opiniestuk is UA-professor Marnix Beyen een typische cultuurmarxist die de oorzaak van moslimextremisme niet in de eerste plaats bij de gewelddadige islamitische bronnen, met name de Koran en de Hadith, en bij de in de 7e eeuw ontstane doctrine van gewelddadige jihad legt, maar bij ‘koloniale en neokoloniale onderdrukking’. Hij doet aan geschiedvervalsing door de kip en het ei om te wisselen. En op zo iemand moeten wij vertrouwen om aan onze studenten een correct beeld over de islam(itische) cultuur te geven?

Het Vlaams Belang past met andere woorden voor het antiwesterse islamitische paradigma van het Westen als dader en het (Midden)-Oosten als slachtoffer, belichaamd door occidentalistische geschiedvervalsers zoals Edward Said (met zijn ‘Oriëntalisme’) en andere charlatans, bij wie dit nieuwe vak op onze Antwerpse universiteit zijn mosterd lijkt te zullen halen. Met argusogen zullen wij dan ook de installering van het vak ‘Islamic Worlds’ volgen.

Sam van Rooy, Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

19 mei 2015


In memoriam Lutgard De Bois

Ere-gemeenteraadslid

lutgard

° Berchem 02 januari 1932
+ Wuustwezel 25 augustus 2015

We melden u met droefheid het overlijden van Lutgard De Bois, weduwe van Renaat Mertens.

Lutgard zetelde van 1990 tot 2012 in de gemeenteraad van Schoten en was een aantal jaren fractieleidster, ze werd ook eregemeenteraadslid, unaniem gestemd door de gemeenteraad.

Lutgard had een uiterst gedreven Vlaamse overtuiging en bleef zolang ze kon trouw deelnemen aan activiteiten van de Vlaamse Beweging en van Vlaams Blok – Vlaams Belang overal te lande.

We zullen haar inzichten en wijze raad hard missen.

Piet Bouciqué


Eregemeenteraadslid Lutgard De Bois overleden

Lutgard De Bois is overleden. Ze werd 83 jaar oud. De moeder van zeven kinderen was een belangrijk figuur in de Vlaamse beweging. De uitvaartdienst voor Lutgard de Bois vindt plaats op zaterdag 5 september om 12.15 uur in de Sint-Cordulakerk.

Samen met haar eerder overleden echtgenoot Renaat Mertens was Lutgard De Bois één van de pioniers van het Vlaams Blok in Schoten. Ze haalde even het nationale nieuws toen het Vlaams Blok in 2000 één vierde van alle stemmen behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Schoten. Vooral het feit dat dit gebeurd was onder aanvoering van de minzame, maar ook vrij onbekende leerkracht biologie, baarde opzien. 1.109 Schotenaren geloofden dat jaar in haar. Dat waren meer voorkeurstemmen dat uittredend burgemeester Tony Sebrechts toen wist te behalen.

Lutgard De Bois bleef gemeenteraadslid tot eind 2012 en kreeg voor die staat van dienst enkele maanden later de titel van eregemeenteraadslid. Daarnaast was ze actief in Vlaamse verenigingen zoals Vl@s en FVV. “Maar ze was vooral moeder van zeven kinderen en oma van tien kleinkinderen”, onderstreept Sieglinde Mertens, de enige dochter. De Bois woonde heel haar leven in de wijk Koningshof, maar de laatste jaren bracht ze door als één van de eerste bewoners van het OCMW-zorgresidentie Schuttershof in het centrum.

Bron : Het Nieuwsblad en GVA door jaa

01 september 2015

Rust zacht, Lutgard

Zaterdag laatstleden nam de gemeente Schoten afscheid van Lutgard De Bois.

Een bomvolle St-Cordulakerk was getuige van een mooie afscheidsmis waarin de zeven kinderen van Lutgard en een aantal kleinkinderen het woord namen. Voor Vlaams Belang waren Gerolf Annemans en Marijke Dillen naast een aantal bestuursleden prominent aanwezig.

Bart Fierens, voorzitter van het 11 julicomité waarvan Lutgard bestuurslid was, hield de slottoespraak.Op het overlijdensbericht van Lutgard staat geschreven: 'actief lid van verschillende Vlaamse verenigingen'. Meestal staat er 'lid van…', bij Lutgard staat er, zeer terecht, 'actief lid van…'. Het was de rode draad door heel haar rijkgevulde leven. Met een grenzeloze bewondering hebben velen onder ons Lutgard gekend als een bijzonder minzame en actieve vrouw. De kracht van haar overtuiging kon bergen verzetten. Onder het moto 'waar een wil is, is een weg' wandelde Lutgard, zij aan zij met Renaat, door het leven … sterk en krachtig, enthousiast, verbeten, bruisend van energie.

Het gezin Mertens was een groot gezin in de Distelvinklei in Koningshof met 7 kinderen en later ook nog 10 kleinkinderen. Renaat was een man die hard werkte en daardoor weinig thuis was. Lutgard had de zorg voor haar grote gezin en combineerde die voltijdse bezigheid met een taak in het onderwijs als leerkracht biologie. Voor gewone mensen meer dan voldoende. Maar er was nog tijd en ruimte voor haar overtuiging, om Vlaams te bewegen. Door de kracht van die overtuiging vond zij, naast alle andere taken, nog tijd voor haar sociaal en politiek engagement.

Zij was actief bij Vl@s, de Vlaamse Actieve Senioren, bij het FVV, het Forum van Vlaamse Vrouwen en ook in ons 11juli-komitee. Ik herinner mij nog levendig die zomerse middag in 1995 bij Mertens rond de tafel. Het was Lutgard en niemand anders die mij toen overhaalde om voorzitter te worden van het 11juli-Komitee Schoten. Zij kon dat zo indringend en tegelijkertijd zo ontwapenend vragen. Maar eens ja gezegd was het voor haar niet gedaan. Ze bleef ondersteunen en aanmoedigen. We werden later dikwijls heel charmant en joviaal ontvangen ten huize Mertens voor onze bestuursvergaderingen. Het 11juli-Komitee betekende veel voor Lutgard en voor Renaat. Het was de uitdrukking van de kern van hun engagement: lokaal verankerd, fris cultureel en onvoorwaardelijk Vlaams. Daar hielden zij van.

Haar liefde voor Vlaanderen heeft Lutgard ook partijpolitiek vertaald. Je zou denken dat ze daarvoor geen tijd meer had. Maar echte motivatie wordt door tijd niet aan banden gelegd. Niet minder dan 23 jaar heeft zij voor het Vlaams Blok, later Vlaams Belang, gezeteld in de Schotense Gemeenteraad. Zij was lijsttrekker, voorkeurstemmenkampioen en fractieleider. Voor die staat van dienst kreeg zij van de gemeente de titel eregemeenteraadslid.

Lieve mensen, het kan niet genoeg benadrukt worden hoeveel behoefte onze samenleving heeft aan geëngageerde mensen, aan krachtige mensen met een sterke overtuiging. Nederig dank ik Lutgard voor haar voorbeeld en ik herhaal de woorden die ik ook citeerde op de uitvaart van Renaat:

Trouw tot ter dood
Vlaanderen wordt groot
Als gij morgen valt en ik blijf alleen
Kameraad, ik blijf trouw en ik vecht voor twee.

Rust zacht Lutgard.

Bart Fierens


05 september 2015
De stoten van een man uit Schoten
LVDK, de actief gepensioneerde politiek hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws, gaat in zijn jongste maandagse column tekeer tegen Bart de Wever en zijn schepen Koen Kennis. Niet verwonderlijk vanwege de fervent tricolore mijnheer Van der Kelen. Maar nu ergert de Schotenaar zich geel en groen aan… Zwarte Piet.

Schepen Kennis heeft Nederlanders groot en klein immers naar Antwerpen uitgenodigd voor de blijde intrede van de Sint en zijn zwarte Zwarte Pieten, die in een aantal Nederlandse steden persona non grata zijn vanwege racistisch en herinnerend aan slavernij en koloniale verledens. Dat vindt niet alleen een minderheid van de bevolking maar ook de VN. Zodus.

'Vroeger kon je dat soort satire enkel lezen in ’t Pallieterke', roeptoetert Van der Kelen. Satire? Welke satire?

Volgens Van Dale een hekeldicht of een uiting waarin iets of iemand bespottelijk wordt gemaakt.

Volgens Homo Criticus maakt uitsluitend LVDK zichzelf bespottelijk. En wel om tweeërlei redenen.
  1. hij doet alsof hij het satirische weekblad ’t Scheldt niet kent

  2. door te verwijzen naar de eerste peilingen van het nieuwe politieke seizoen (waar burgemeester De Wever overigens heel goed uitkomt), laat hij zijn misprijzen voor de partij van de Antwerpse burgemeester duidelijk blijken.

En hij speelt Koen Kennis de Zwarte Piet toe.

Volgens LVDK die vanuit zijn groene Schoten dagelijks Antwerpen bezoekt, is er in Antwerpen nauwelijks wat veranderd sinds de burgemeesterswissel. Er rijdt meer politie rond, maar die stapt zelden uit de minibus. De files op de Ring blijven even ergerlijk en nog één zo’n jaar en de Sinksenfoor verdwijnt naar Spoor Nergens. Aldus LVDK.

Homo Criticus vraagt zich nu af of LVDK de jongste jaren misschien niet in Schoten maar op Pluto heeft gewoond. Hij heeft blijkbaar geen weet van dreigingsniveaus die meer beveiliging noodzakelijk maken, van drukkingsgroepen die dwars gaan liggen voor elk wegenplan dat niet op de Kanaaltunnel lijkt of van die handvol Zuidbewoners (of -eigenaars) die de Sinksenfoor per se weg wilden van de Gedempte Zuiderdokken.

In zijn De Wever bashen krijgt LVDK nu steun uit een onverwachte ‘rode’ hoek. Marcel Vanthilt – zelf een ingeweken Limburger – zegt in een column op deredactie.be zich te schamen voor de lelijkheid van het Antwerpen à la N-VA. Als ‘Antwerpenaar’ nota bene. Alleen het Eilandje met zijn ‘prachtige’ torengebouwen vindt in zijn ogen genade.

Maar dat is dan ook geen verdienste van ’t Stad, maar van de privé. Sic.

Misschien moeten LVDK en MV eens gezellig samen gaan tafelen. Maar dan niet in The Jane, want da’s niet op het Eilandje.

Bron : 't Scheldt door Homo Criticus

06 oktober 2015
Schoten in de bres voor vluchtelingen
Leugens of niet ?

Info Schoten van oktober

Het OCMW van Schoten is gezien de heersende vluchtelingencrisis bereid om extra vluchtelingen op te vangen. In totaal vangt het OCMW nu al zestien mensen op. Momenteel heeft de instelling nog plaats voor een gezin van drie. De vewachting is dat deze plaatsen snel ingenomen zullen worden.

Het OCMW heeft daarom beslist om de opvangcapaciteit op te trekken tot 21, zoals vroeger het geval was. De mensen die in het lokaal opvanginitiatief aankwamen tonen zich dankbaar voor de opvang en zijn gemotiveerd om zich in te burgeren.

In het kader van deze uitdaging doet het OCMW van Schoten bovendien een warme oproep aan vrijwilligers om erkende vluchtelingen of daklozen aan betaalbare huisvesting te helpen.

Het Laatste Nieuws van 21 oktober

Het OCMW van Schoten vangt geen extra vluchtelingen op. "Het is niet de bedoeling dat we mensen die nu in een crisiswoning verblijven eruit zetten om andere vluchtelingen op te vangen", zegt OCMW-voorzitster Katrijn Van Osta (CD&V).

"We krijgen van Fedasil mensen toegestuurd aan de hand van hoeveel plaatsen we vrij hebben. Wanneer Fedasil beslist meer mensen te sturen, zullen we moeten zoeken naar extra plaatsen", aldus Van Osta.

Besluit

Wat is hen nu eigenlijk, ja of neen. Gemeentelijke informatie, ja - gazettenpraat, neen

Men gaat naar 21 plaatsen en om dan geloofwaardig te laten overkomen zegt men dat dit in het verleden zo al was. Er is veel uit het verleden dat op heden zou mogen terug komen, maar zoiets ?

Dat deze vluchtelingen zich dankbaar tonen voor de opvang neem ik graag aan. Dat ze gemotiveerd zijn zich hier aan te passen is een andere kwestie, ik persoonlijk geloof hiet niet zoveel van.

Neem eindelijk eens een definitief standpunt in en stop met die tjeven-streken om steeds maar de brave burger op de tuin te leiden met dubbelzinnige antwoorden. En NBA is dit de beloofde verandering ?

Als men het dan toch niet meer ziet zitten doet men een oproep aan de "uitgemolken" burger hen verder te helpen, zo zijn zij van de problemen verlost.

Om de bezorgde burger gerust te stellen heeft men in de Info-Schoten toch ook maar het woordje "daklozen" wermeld

Karel Blockx

21 oktober 2015
Gezocht: plaats voor 99 extra asielzoekers
De elf gemeenten van de Antwerpse noordrand zullen in het voorjaar van 2016 wellicht net geen honderd extra vluchtelingen moeten opvangen. Kapellen hoeft als enige geen extra inspanning te leveren, omdat het asielcentrum daar al volzet is.

opvang

Het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) stuurde in de voorbije dagen een brief naar alle burgemeesters, met de vraag om extra vluchtelingen op te vangen. Dat spreidingsplan bevat ook precieze aantallen per gemeente of stad, al zijn die voorlopig nog indicatief, en kunnen ze dus aangepast worden. Maar de plaatsen moeten wel in het voorjaar van 2016 beschikbaar zijn.

Het aantal bijkomende plaatsen werd berekend op basis van het inwonersaantal, het gemiddelde inkomen, het huidige aantal opvangplaatsen en het aantal leefloners. In de noordrand moet Brasschaat de grootste inspanning leveren. De gemeente vangt nu al 28 asielzoekers op en daar zouden er nu nog eens veertien bijkomen. "We hadden zelf al vrijwillig aangeboden om tien extra plaatsen te voorzien", zegt OCMW-voorzitter Bart Brughmans (CD&V). "Fedasil is zelfs al een kijkje komen nemen. Die plaatsen kunnen we ook aanbieden via woningen die we als gemeente bezitten of huren. Echt speciale maatregelen hoeven we dus niet te nemen."

Privémarkt

De meeste gemeenten blijken nog wel wat woningen te hebben die gebruikt kunnen worden voor de opvang van vluchtelingen. Andere besturen gaan op de privémarkt op zoek naar bijkomende panden. Links en rechts wordt ook benadrukt dat de komst van extra vluchtelingen ook betekent dat er extra personeel aangeworven zal moeten worden. "Wij kregen de vraag om maximaal acht extra vluchtelingen op te vangen", zegt Glenn Verelst (CD&V), OCMW-voorzitter van Wuustwezel. "Dat is voor onze gemeente best haalbaar. De zoektocht naar twee of drie extra woningen is al volop bezig. Als het effectief acht extra asielzoekers worden, dan zullen we ook wel extra personeel nodig hebben. Nu hebben we al twee maatschappelijk assistenten die zich voltijds met vluchtelingen bezighouden. Daar moet dan zeker nog een halftijdse kracht bijkomen. We gaan eerst bekijken of we dat intern oplossen, anders zullen we effectief iemand moeten aanwerven."

Conciërgewoning

In Schilde is het gemeentebestuur gesprekken gestart met het Missiehuis van Scheut, waar nog een conciërgewoning leegstaat. Ook in Kalmthout wordt een gelijkaardige optie bekeken. Die gemeente zou zeven extra plaatsen moeten voorzien. "De conciërgewoning van GITOK staat al een tijdje leeg", zegt burgemeester Lukas Jacobs (CD&V). "Mogelijk komt die in aanmerking, al zullen we zeker ook de privémarkt bekijken. Maar het is dus zeker geen onoverkomelijke opdracht."

Met 45 plaatsen levert Brecht nu al de grootste inspanning in de noordrand, en daar zouden er nog eens elf bijkomen. "Ook voor ons is dat niet onoverkomelijk", reageert burgemeester Luc Aertsen (CD&V). "We zijn al volop aan het bekijken waar we die plaatsen kunnen creëren. Er zal uiteraard extra begeleiding moeten komen. Ik schrik er wel van dat er nog altijd niet echt sprake van gelijkschakeling is. Ik kijk dan bijvoorbeeld naar buurgemeente Brasschaat: de inwoners zijn daar - denk ik - toch kapitaalkrachtiger dan bij ons en de gemeente zal ook minder leefloners tellen. Maar toch blijven ze daar op vlak van opvang ver onder het niveau van onze gemeente."

Bron : Het Laatste Nieuws door Tom Verheijen & Kelly Coucheir

Weinig commantaar vanuit het Schotense OCMW en/of schepencollege.

Dan maar even terug in de tijd, namelijk in oktober en meer bepaald de 21st.

In de "Info Schoten" verklaart het OCMW het volgende: het OCMW vangt momenteel zestien vluchtelingen op en heeft nog plaats voor een gezin van drie en is bereid om de opvangcapaciteit op te trekken tot 21.

In "Het Laatste Nieuws" van 21 oktober verklaart OCMW-voorzitster Katrijn Van Osta (CD&V) dan: het OCMW van Schoten vangt geen extra vluchtelingen op.

Wat is het nu eigenlijk ?
  • Info Schoten oktober : 16 + 3 + 4 = 21
  • Het Laatste Nieuws oktober : 16 + 0 = 16
  • Het Laatste Nieuws december : 13 + 13 = 26
Goochelen met getallen dat schijnt men te kunnen, maar woord houden is aan de "verandering" niet besteed.

En de Schotenaar, hij keek er naar en zag dat het (niet) goed is !!

"Verandering" ja, maar in welke zin ?

Karel Blockx

22 december 2015Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx