Snelheidsborden 70 km/u teruggeplaatst in Kopstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatste de snelheidsborden 70 km/u terug in de Kopstraat (tussen Jozef Jennesstraat en Thuretstraat). Bij de vernieuwing van de snelheidsregimes van 90 naar 70 werden deze borden onterecht verwijderd. AWV plaatst de borden terug en herstelt zo de oorspronkelijke situatie van 70 km/u.

Het AWV vindt het niet zinvol om de snelheid te verlagen en daarom werd beslist om de borden van 70 km/u terug te plaatsen. "Dit stukje Kopstraat is een brede en rechte weg met beperkte bebouwing aan één kant. Automobilisten ervaren het niet als bebouwde kom en 50 km/u is dan ook moeilijk af te dwingen", aldus een medewerker van het AWV.

Bron : schoten.be

Wat voor initiatief is dit nu weer ?

Kom ik van Brecht, zie ik hier een verkeersbord dat de "agglomeratie Schoten" aanduid. Snelheid 50 km/u tot het bord "einde agglomeratie Schoten" dat praktisch op het einde van de Ridder van Havrelaan staat.

Wat doet hier dan dat bord "70 km/u", het is misleidend en heeft zeker een invloed van discussie bij ongevallen. Wat is het nu eigenlijk, 50 of 70 ?

Misschien een oplossing voor het "bestuur van verandering", plaats vlak na het bord "Schotense agglomeratie" een flitscamera. Kassa, kassa. Verdoken belastingen, moet toch kunnen, want jullie gaan er zo prat op.

Nadenken en communiseren, oh het is toch zo moeilijk, zeker bij dit warme weer !!

Karel Blockx

20 juni 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx