Gemeentelijk wagenpark wordt steeds groener
Het wagenpark met onder andere de nieuwe wagen voor het OCMW en een elektrische bakfiets.


Het gemeentebestuur van Schoten engageert zich om de CO2-uitstoot met twintig procent te verminderen tegen 2020. Dat doen ze op verschillende manieren.

Het gemeentebestuur levert inspanningen om de noodzakelijke verplaatsingen van het gemeentepersoneel op een milieuvriendelijke manier te organiseren en werkt daarbij aan de stelselmatige vergroening van zowel het gemeentelijke als het OCMW-wagenpark. De gemeente had al vier wagens op CNG (aardgas), maar nu heeft ook het OCMW een eigen wagen op aardgas. De elektrische scooter voor de politie wordt binnenkort aangekocht. De Dienst der Werken test momenteel een elektrische veegwagen en er wordt ook onderzocht of CNG-huisvuilwagens een optie kunnen zijn in de toekomst.

Verder zullen er dit jaar drie elektrische laadpunten voor wagens geplaatst worden (Marktplein, dienstencentrum Cogelshof en Gasketelplein) en tegen 2020 zouden er 11 publieke laadpalen moeten komen. Verder deelt de gemeente 2 CNG-wagens die door dertien actieve autodelers worden gebruikt. De gemeente voorziet een premie van maximum 35 euro voor deelnemers aan een particulier of professioneel autodeelsysteem. De gemeente hoopt alvast dat meer mensen het initiatief zullen nemen om hun wagen te delen.

Bron : GVA door KCS

07 maart 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx