Vlaamse Actieve Senioren werken al dichtend op de lachspieren
De Schotense afdeling van de Vlaamse Actieve Senioren kreeg met haar levendige poëzieperformance in zaal Vordensteyn, naar aanleiding van de nationale gedichtendag, niet alleen zowat 65 lokale bezoekers aan het lachen, maar ook Roger Deridder, nationaal voorzitter van de Vl@s en Vlaams Belang-gemeenteraadslid Piet Bouciqué.

Het thema “humor” werd ingevuld door figuren als Nar, Pierrot en Harlekijn geïnspireerd op de commedia dell’arte met daarnaast de clown en de “zwarte man”.

Zij brachten, bijgestaan door 6 andere voordragers, een 30-tal gedichten, waarin kolder, parodie, woordspelingen, milde en scherpe spot aan bod kwamen. De harlekijn en de clown brachten met hun mimiek de speelse toets en de zwarte man las zowaar zijn eigen grafschrift voor.

Dit alles werd ingeleid en ondersteund door aangepaste muziek, uitgekozen door Jan Schram. Kleurbeelden, verzameld door Reimond Van Gool, gaven een frisse toets aan het totaalspektakel.

Met dank aan Yvonne Schenk, Lydia Brees, Angèle Mardie, Stef van Lier en Reimborg Van Gool die voor de gelegenheid in de rol én het pak kropen van de harlekijn, clown, nar, pierrot en ‘de zwarte man’. Reimborg Van Gool zorgde voor de mooie bindteksten tussen het voordragen van wel dertig gedichten van o.m. Louis Verbeeck, Gaston Durnez, Paul Snoek en Miel Cools. Voordragers waren Vera Van Camp, Reinharda Van Gool, Herman Luyckx, Frank Putteneers, Jan Schram en Reimond Van Gool. Afdelingsvoorzitter Lizi Caals had zoals steeds de regie en algemene leiding in handen.

Bron : Bode van Schoten

14 februari 2017Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx