Karolien Dewinter op lijst VB in Schoten
Karolien Dewinter zal in 2018 kandidaat zijn voor het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in Schoten. Lokaal voorzitter Piet Bouciqué haalt hiermee best wel een grote vis binnen. De dochter van partijboegbeeld Filip Dewinter haalde als lijstduwer voor de Europese verkiezingen twee jaar geleden meer dan 40.000 voorkeurstemmen.


Zo scherp, brutaal en uitdagend haar vader Filip Dewinter uit de hoek kan komen, zo bedeesd en zacht lijkt zijn oudste van drie dochters te zijn. Karolien (27) werkt als kinderverzorgster in een Antwerpse school. Daarnaast is ze zelf moeder, van Lucas (4) en Feline (1) die ze kreeg met vriend Christophe.

"Christophe en zijn familie zijn afkomstig van Schoten. Het is daarom dat we daar zijn gaan rondkijken op zoek naar een eigen huis. Bovendien woont mijn zus An-Sofie er al langer." vertelt Karolien over haar verhuisplannen van Merksem naar Schoten. We vonden een oude woning in het centrum van de gemeente en zijn die sinds deze zomer aan het opknappen. Maar er is nog veel werk aan. Een verhuizing zit er nog niet meteen in. Tot zolang blijven we in Merksem wonen en blijf ik daar in de districtsraad zetelen."

Trotse vader

Karolien Dewinter is de enige dochter die in de politieke voetsporen treedt van vader Filip. "Ik verplicht haar daartoe helemaal niet, maar vind het wel fijn. vertelt die trots. "Karolien moet vooral haar lieve zelf blijven en gelukkig zijn. Ze heeft een fijn gezin, een goede job en ook in de districtsraad doet ze het uitstekend. In Schoten zal dat niet anders zijn. De kans dat we ook daar opnieuw vooruit zullen gaan is groot. Dat N-VA slechter zal scoren dan in 2012, is waarschijnlijk. Ik denk dat N-VA en Vlaams Belang een ideale tandem kunnen vormen in Schoten."

Met de lijstvorming zijn we bij Vlaams Belang in Schoten nog lang niet bezig, maar voorzitter Piet Bouciqué weet wat een Dewinter electoraal kan betekenen. "We hadden al twee keer een naamgenoot op de lijst. Dat was in geen van beide gevallen familie. In het geval van Sonja De Winter, die twaalf jaar geleden slechts op plaats 29 stond, was de schrijfwijze zelfs anders. Toch werd ook zij makkelijk verkozen." "Dat belooft wanneer straks het origineel in plaats van de kopie zal opkomen" knipoogt Filip Dewinter.

Opvolging in Merksem

Wie Karolien Dewinter in de fractie van het VB in de districtsraad zal opvolgen, is nog niet bekend. Wellicht wordt het ouderdomsdeken Bob Hulstaert (83) "Ik ga onze ploeg daar wel missen. Jan Penris heeft me goed gecoacht en zelfs met districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) schoot ik goed op", kijkt Karolien al vooruit naar de trasfer naar Schoten.

Maar Karolien heeft nog werk voor de boeg, en niet alleen in haar Schotens huisje. Op de vraag wie in Schoten momenteel burgemeester is, moet ze het antwoord schuldig blijven. Maar ze Maarten de Veuster (N-VA) de komende maanden vast geregeld tegen het lijf lopen, om te beginnen op de onthaaldag voor nieuwe inwoners.

GVA door Jan Auman

10 november 2016Copyright © 2004-2017 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx