Brandweermannen redden katje en schildpadden uit brand
De brandweer rukte maandagavond uit voor een woningbrand in de Salvialei in Schoten. Er was hevige rookontwikkeling, maar de brand was snel onder controle.

Terwijl brandweerman Wannes Koyen, sergeant Vandewiele en korporaal Roels op verkenning waren in het huis, hoorden ze een kreet van een dier. "We waren aan het ventileren, toen ik op een krabpaal stootte", vertelt Wannes. "En dan hoorden we dat gejank. In de voorkamer troffen we het katje aan, verstopt onder een kast". Het beestje was op sterven na dood omdat de rook helemaal tot op de vloer hing. En daar bleef het niet bij: in een terrarium vonden de mannen ook twee schildpadjes. Ze brachten de huisdieren naar buiten.

"Het katje werd door onze collega Tlm Deen zuurstof toegediend. Hij gebruikte het maskertje dat normaal voor baby's dient. Er werd een dierenarts gecontacteerd, en de beestjes zijn aan de beterhand. Het gebeurt vaker dat we huisdieren kunnen buiten halen. Maar jammer genoeg zijn ze niet altijd meer in leven, dat was nu wel het geval."

Buurtbewoners onthaalden de mannen als helden. "Maar wij doen gewoon onze job." De bewoners waren niet thuis.

Bron : GVA door brlp

08 augustus 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx