Ook hondenstewards maken hun opwachting
Apartheidsregime in hondenloopzone

De gemeente opende al haar zesde hondenloopzone in het Gelmelen park, achter het oude politiegebouw nabij de Markt.

Een deel van het park werd netjes afgezoomd met kastanjehouten paaltjes. "Deze hondenloopzone maakt deel uitvaneen uniek testproject", zegt de schepen van Dierenwelzijn. "We kozen hier bewust voor een hondenloopzone in twee delen. Zo Is er een ruimte voor de kleinere honden en een ruimte voor de grotere loebassen. Hondenbaasjes van kleinere rassen, veelvuldig aamwezlg in de omliggende flats, vroegen al langer naar een scheiding. De kleine viervoeters zijn vaak bang om tussen grote honden te lopen."

Hondenloopzone Gelmelenpark blijkt te beantwoorden aan een grote behoefte. "Na een jaar evalueren we of het experiment aanslaat bij honden en hun baasjesē, aldus de Schepen.

Eerder openden er al hondenloopzones in Callixberg, Den Drenk, Kleyn Veldt, Pluto, Silveer Schollaertstraat en de Ateneumbuurt. In dle laatste hondenloopzone is sprake van een andere primeur. Enkele vrljwllllge hondenstewardshouden er een oogje in het zeil. Ze letten op baasjes die hondendrollen niet opruimen, zwerfvuil achterlaten, hun viervoeters laten graven op het terrein ..

Bron : GVA door jaa

08 juli 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx