Onze mooie wijk wordt verminkt
De List ziet 'storende stammen' niet zitten


Ze werden er gelegd om foutparkeerders letterlijk te dwarsbomen, maar de lelijke liggende boomstammen in de Listdreef zijn het gespreksonderwerp in de villawijk. "We halen ze er weer weg", belooft burgemeester Maarten de Veuster.

De Listdreef is de majestueuze toegangsdreef tot de al even fraaie woonwijk De List, niet ver van het Carrefour-filliaal. "Langs beide zijden van de dreef zijn de bermen gigantisch breed", vertelt Jos Vanthienen,voorzitter van de wijkvereniging. "Het zijn echte grasvelden, die vaak onrechtmatig gebruikt worden om te parkeren of om te keren. Hierdoor worden ze vooral in de herfst- en wintermaanden herschapen in grote modderpoelen. Geen fraai zicht en ontmoedigend voor de wijkbewoners die moeite doen om deze bermen te onderhouden."

De wijkvereniging had geopperd om de bermen af te zoomen met lage hagen, maar die optie werd door de gemeente opzijgeschoven door een te grote onderhoudskost. "We hebben in de plaats de bomen, die onlangs voor de bijl gingen tijdens de jaarlijkse en noodzakelijke kapronde in ons laanbomenbestand, op de bermen laten leggen als ecologische barriŤre", vertelt schepen van Leefmilieu Erik Block.

Een goed idee, maar in de praktijk blijkt de test niet zo geslaagd. "Esthetisch onverantwoord. Daar is iedereen het over eens", aldus Jos Vanthienen. Schepen Erik Block deelt zijn mening: "Het lijkt nu eerder een kunstwerk in het Middelheimmuseum. De stammen zijn te gigantisch en ongelijk van formaat. Dat was niet de bedoeling".

Burgemeester Maarten De Veuster is evenmin enthousiast en kondigt de venwijdering aan van de boomstammen. Maar dat is geen eenvoudige klus en er zal dus een gespecialiseerde bosbouwfirma moeten ingeschakeld worden. "En hiermee zal ook het probleem van de kapot gereden bermen nog niet opgelost zijn", vervolgt schepen Block. "We bekijken binnenkort, in overleg met de wijkvereniging, of een bloemenbollenweide geen goed alternatief kan zijn."

Bron : GVA door jaa

20 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx