Eerste relletje tussen Maarten De Veuster en Tom Van Grieken
Hier is een emmer met poetsgerei, haal jullie stickers zelf maar weg

Een boze Maarten De Veuster (N-VA) bezorgde Vlaams Belangfractieleider Piet Bouciquê op de gemeenteraad een emmer met poetsdoeken. "Jullie hebben heel Schoten vol propaganda gekleefd. Gelieve alles zelf te verwijderen", aldus de burgemeester.

Aanleiding voor de opwinding zijn de vele zelfklevers van Vlaams Belang die de voorbije week overal verschenen op verkeersborden, nutskasten en bloembakken. Het hele centrum hangt er vol mee. "Stelletje hypocrieten", kwam De Veuster scherp uit de hoek tegenover een verraste Piet Bouciqué. "Enkele maanden geleden klaagden jullie ons aan omdat we graffiti onvoldoende zouden verwijderen van ons straatmeubilair. En nu blijkt dat jullie jongerenafdeling zelf alles vol plakt. De stickers vermelden Tom Van Grieken als verantwoordelijk uitgever. Ik verwacht actie van hem. In de emmer zit een lange lijst met locaties waar we jullie stickers hebben aangetroffen. Veel succes met de schoonmaak."

Nationaal Vlaams Belang-voorzitter en nieuwe Schotenaar Tom Van Grieken begrijpt de aanval niet. "Iedereen kan die zelfklevers kopen via onze webwinkel iedereen kan die vervolgens ook gekleefd hebben. Heeft de burgemeester dan het bewijs dat onze jongeren dat gedaan hebben? Of ben je voor deze burgemeester schuldig tot het tegendeel bewezen is? Als je het aan ons vraagt, is hij gewoon nerveus voor de verkiezingen en zijn alle middelen goed - zelfs valse beschuldigingen - om ons te bekampen. Een burgerneester op z'n kleinst."

Bron : GVA door Jaa

Naar onze mening moeten krantenberichten met de nodige scepsis gelezen worden. Het gebeurt uiterst zelden dat kranten objectief over onze partij verslag uitbrengen. Daarom brengen we graag onze versie van de feiten.

De burgemeester heeft blijkbaar last van vervroegde en acute verkiezingskoorts. In een woeste uitval na de gemeenteraad van donderdag ll. voerde hij als volleerd acteur een stukje toneel op waarbij hij alles op een hoop gooide met maar één bedoeling: onze partij op een demagogische wijze in een negatief daglicht te stellen.

Over de plakacties van linkse partijen heeft hij met geen woord gerept. Nochtans hangen de straten er ook vol van, bijvoorbeeld:


Het is net tegen deze plots opduikende toevloed van anti-Vlaamse zelfklevers dat sommige jongeren weerwerk hebben willen bieden. We hebben helemaal geen vervuiling van het straatmeubilair willen promoten zoals u schrijft. Het is ook niet bewezen dat de VBJ-klevers door onze VBJ-jongeren werden aangeplakt maar de burgemeester duidde hen wel ZONDER ENIG BEWIJS aan als dader.

De burgemeester sprak in al zijn woede ook in negatieve zin over wat onze jongeren wel deden in het Cogelspark: zwerfvuil opruimen daar waar het gemeentelijk beleid ERNSTIG IN GEBREKE blijft !

Piet Bouciqué, Fractieleider Vlaams Belanng

04 juni 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx