CD&V brengt Antwerpen naar Schoten via de tram
Schepen Block provoceert met nieuwjaarswens
"De metro nemen op de Schotense markt: zalig"

Schepen Erlk Block (CD&V) stuurde zopas alsnog een opvallende nieuwjaarswens rond. "Tikje provocerend ja. Ik wil de mensen doen nadenken over hoe het anders en beter kan", zegt "De Bouwer" Block.

Erik Block wenst de Schotenaren een zacht 2018, vol groene energie, veel blauwe lucht en een zeer goede gezondheid. Vooraan prijkt de lijsttrekker van CD&V met zijn husky Tibo. Ze staan schijnbaar midden in een futuristische ecologische metropooL vol trams, moesttuintjes, bomen, groene gevels en esthetische hoogbouw.


"Het Schoten van de toekomst? Dat zou ik niet willen zeggen, maar dit beeld toont wel hoe het beter kan. De straten terug aan de bewoners geven in de plaats van aan de auto bijvoorbeeld", zegt Block. "In mijn groene straten kunnen mensen echt samenwonen en elkaar ontmoeten. Kinderen kunnen er naar hartenlust spelen en voetballen. Een leefstraat dus of breder een tuingemeente."

In die visie ziet Block ook heil in samen tuinieren. "In samentuinprojecten zie je dat er samen wordt gewerkt en gedeeld wordt, zowel ervaring, zaden, en de oogst alsook het samen organiseren. Ik vind dit een mooi symbool voor een wanne gemeente. Uiteraard doe je dat niet in een straat of gemeente waar de lucht vervuild is door uitlaatgassen van de auto's", zegt de schepen.

Die vindt dat de auto te veel plaats opeist in Schoten. "Hoe zalig zou het niet zijn als je vanuit elke wijk met een zelfrijdende elektrische deelauto of fiets naar het centrum kan komen en op de markt comfortabel de metro, liefst ondergronds, kan instappen die je in een mum van tijd tot in het centntm van de stad voert", droomt Block. "Investeren in een goede alternatieve mobiliteit lijkt dus toekomstgericht een veel betere investering dan miljoenen uit te geven aan extra parkings en bijkomende weginfrastructuur."

Dat laatste lijkt alvast een boodschap voor collega-schepen Wouter Rombouts (N-VA), zoals bekend voorstander van een ondergrondse parking achter het marktplein.

Bron : GVA door jaa

22 februari 2018Copyright © 2004-2018 Vlaams Belang Schoten - Alle Rechten Voorbehouden
Webbeheerder : Karel Blockx